Vazhdon prostesta e pedagogëve, “nuk nisim vitin e ri akademik pa plotësimin e kushteve”

Vazhdon prostesta e pedagogëve, “nuk nisim vitin e ri akademik pa plotësimin e kushteve”

Gazetari investigativ: Shqipëtarët kanë paguar 7 milion euro klinikave private për testet e Covid-19 – Çmimet më të larta në rajon
Taktikat raciste të policisë franceze do të sfidohen në gjykatë pas një padie nga Organizatat e Shoqërisë Civile.
Sillni mikun tuaj për të marrë vaksinën dhe do të merrni 50 franga zvicerane, ose 46 euro, si shpërblim.

Pedagogët janë të vendosur për të vijuar me protestat deri në plotësimin e kërkesave të tyre për rritje të pagave. Ata kanë njoftuar se protesta e radhës është më 5 tetor në orën 11:00 në sheshin “Nënë Tereza’. Prej një muaji ata janë vazhdimisht në protestë dhe kërkojnë,
● Rritja e pagave të pedagogëve dhe stafit ndihmës.
● Kërkojnë që në tetor të këtij viti paga e tyre të rritet me 30% ndërsa në tetor të vitit 2023 të rritet me 20%
● Rritja e financimeve për kërkime shkencore
● Laburantët të paguhen për rrezikshmërinë që hasin në punë
● Pagesa e vjetërsisë në punë
● Pagesë për orët e shtesë
● Bërja publike e buxhetit të universiteteve dhe si menaxhohen paratë.
Në njoftimet e vazhdueshme për mediat, Sindikata e Punonjësve të Universiteteve ka argumentuar se pagat krahasuar me vendet e Ballkanit janë të ulta në diferenca të mëdha, gjë e cila sjell pengesa në zhvillimin e tyre akademik. Pedagogu në Fakultetin e Inxhinierisë Matematike, Sandër Kovaçi thotë se paga e profesorëve në universitetet e Kosovës shkon deri në 1500 euro, ndërsa në vendin tonë, nuk e kalon shifrën e 1000 eurove.
Pritet reagimi i Ministrisë së Arsimit që deri tani, vetëm ka premtuar bisedime por ende asgjë konkrete.

COMMENTS

WORDPRESS: 0