Vaksina me detyrim/ Ja si shprehet studenti shkencave sociale

Vaksina me detyrim/ Ja si shprehet studenti shkencave sociale

Grabitje/Torturohet biznesmeni në banesën e tij
Gjykata Drejtave të Njeriut/ Policia shkel nenin 3 të Konventës ndaj tre anëtarëve të minoritetit rom
Raporti i OSBE / ODIHR për 30 qershorin:Fletët e votimit nuk u prodhuan në gjuhën e Pakicave Kombëtare

Ditët e fundit në media kryeministri i vendit tonë citoi se vaksina anti-covid do të bëhet me detyrim për studentët që do rikthehen në auditore muajin që vjen. Nga ana tjetër asnjë prej specialistëve mjek nuk e ka pohuar në media diçka të tillë, madje kanë shprehur mendimin se duhen ndërgjegjësuar masat por jo të kryhet vaksinimi i detyrueshëm.

Duke u bazuar në statistikat se sa individë janë vaksinuar dhe sa kanë refuzuar, ky vendim bie ndesh me dëshirën e qytetarëve. Gjë e cila në sistemin demokratik ku të cilin jetojmë, e kthen në vendim anti-kushtetues.

Sfidë e imja, e gjithë studentëve dhe moshatarëve po edhe gjithë qytetarëve për të kundërshtuar faktin se jemi duke u qeverisur nga një sistem autokrat, është parandalimi për t”u mos u vaksinuar me detyrim. Nëse nuk e bëjmë, jemi thjesht kukulla të mjera teatrale që u bindemi duarve me padëshirë.

Nino Mejdani.

COMMENTS

WORDPRESS: 0