Vajza e vogël rome i drejtohet Erion Veliaj

Vajza e vogël rome i drejtohet Erion Veliaj

“Mund të lindi bebi në këto kushte që janë këtu tani në dimër?
Leandro, 7-vjeçari që mposhti autizmin në Elbasan
Vlorë/ Ndalimi punimeve për përmirësimin e kushteve të banesës, bën banesën të pabanueshme

Përshendetje zoti lali Eri me mban mend në janar 31.01.2018 jam Arselinda Muharemi nga komuniteti romë kemi mbjell bashkë dy pemë mimoza nga klasa e 4b ato pemë i kam mbjell e gezuar me idenë që dhe unë një ditë do u bëja me një shtëpi si të gjithë të tjerët por jo ti na e prish shtëpin vetëm për një urë të shpifur që sa herë që kaloj atje më kujtohet shtëpia ime kam 5 vjet që sorollatem me prindërit emi sa me një rrugë në një rrugë tjetër ku është shtëpia ime, ku janë rrobat e mia që mu hodhën dhe u dogjën, 8 prilli dita romëve që protestuan por unë si vajzë 12 vjeçare them që tia vëmë dita e dëshpërimit dhe mërimit.

Vëllai im po migron nëpër shtete që kur të vij këtu në vëndin tuaj të ketë shtëpinë e mbesave, i kam premtuar që do të bëjmë dhoma të bukura, sot protestova për të drejten time kam thirrur deri sa më është ngjirur zëri vetëm për të drejtën time dhe për 5 minuta do zbres poshtë por për një orë nuk erdhe poshtë kam thënë nuk ke mëshirë për këta fëmijë që aty në po vdisnim prej ftohtit.

TURP mos kujto se e kanë shkruajtur prindërit e mi por e kam shkruajtur unë thoni që romët nuk shkojnë në shkollë por unë jam me 10 në anglisht.

COMMENTS

WORDPRESS: 0