Tre shkolla të Nju Jorkut ndalojnë nxënësit të përdorin kostumet e Squid Game për Halloween

Tre shkolla të Nju Jorkut ndalojnë nxënësit të përdorin kostumet e Squid Game për Halloween

Vëndresh Mal, në Skrapar: “Shkolla gërmadhë me 5 nxënës
Pekini u kërkon prindërve që të mos i lënë fëmijët e tyre të studiojnë shumë: “Më pak detyra shtëpie dhe më pak internet”
Elbasan/ Ikin banoret, mbyllen 4 shkolla

Kostumet nga seriali me i popullarizuar i Netflix Squid Game ka të ngjarë të jenë ndër më të njohurit për Halloween, por jo në shkollat ​​fillore në rrethin Fayetteville-Manlius të shtetit të Nju Jorkut. Në fakt, tre drejtorë u dërguan një email prindërve të nxënësve, ku shpjegonin urdhëresën për ndalimin e veshjeve të kuqe dhe maskave të zeza, për shkak të “mesazhit të dhunshëm” të serialit koreano-jugor.
Natyra e dhunshme e lojës: Kufizimi erdhi pasi drejtorët e shkollave në zonën e Sirakuzës shpjeguan se si studentët po imitonin lojën e serisë. “Një kostum Halloween i frymëzuar nga kjo seri nuk i plotëson udhëzimet tona për shkak të natyrës potencialisht të dhunshme të lojës, është i papërshtatshëm”, thuhet në emailin dërguar prindërve në shkollën fillore Mott Road, raportuar nga New York Post. Debutimi i serialit dhe polemika Squid Game (fjalë për fjalë “loja e kallamarëve”) tregon historinë e një grupi njerëzish që rrezikojnë jetën e tyre në një lojë mbijetese për të fituar grupin e çmimeve prej 45.6 miliardë dollarësh, të barabartë me afërsisht 33 milionë euro. Pas debutimit në shtator në Netflix, rreth 111 milionë shikues i ndoqën episodet, duke e bërë atë serialin më të njohur ndonjëherë në platformë, por edhe duke shkaktuar shumë polemika për shkak të natyrës së tij të dhunshme.

Përkthyer nga Tgcom24

COMMENTS

WORDPRESS: 0