Testi i shpejtë i Covid-19: ja kush janë 6 pikat ku do të kryhet

Testi i shpejtë i Covid-19: ja kush janë 6 pikat ku do të kryhet

Bristoli, hiqet statuja e aktivistes me ngjyrë Jen Raid, statuja e parë e Black Lives Matter
​Tërhiqet projektligji i “Strehimit Social”, 70 mijë familje edhe një vit pa strehë
“Mos u përulni para mjekëve o njerëz dele”/ Miku i mësuesit që humbi jetën nga Covid-19 ngre akuza të forta: Gazjoni vdiq se atyre ju desh…

Prej kësajhëne 6 qendra shëndetësore kryeqytet do të kryejnë testet e shpejta.

udhëzuesin e siguruar testi i shpejtë do të kryhet qendratshëndetësore numër 2, 4, 6, 9, Kodër Kamza dhe QytetiStudenti.

Brenda një pike testimi do referojnë mjekët e familjes të 3-4 apo shumë qendrave shëndetësorendara sipas udhëzuesitOperatoritShërbimeveKujdesit Shëndetësor.

Kështu tek pika e ngritur për testin e shpejtë tek qendrashëndetësore nr. 4 do të kryejnë “rapid” test pacientët e qendrësshëndetësore nr.3, 4 dhe 7. Ndërsa banorët e Paskuqanit, Kamzës, Bathores, Kodrës Kamëz, Bërxullës, Prezës dhe Vorësduhet ta kryejnë tek Qendra Shëndetësore e Kodër Kamzës.

Të 6 qendrat shëndetësore do të kryejnë testin e shpejtë do të kenë një dhomëveçantë me logjistikën e duhur si dhe hyrje vete për pacientët e dyshuar me Covid.

Testi i shpejtë do të kryhet nga një infermier dhe njëmikrobiolog. Ky test mundkryhet 5-7-të ditët e para të shfaqjes shenjave klinike. Në rast se një person i dyshuarCovid ka shumë se 7 ditë, ai do të referohet për tampon.

Çdo pikë e testitshpejtë do të kryejë afro 30-të deri 70-tëtilla ditë nga ora 10:00-14:00.

COMMENTS

WORDPRESS: 0