Të lënë në harresë prej më shumë se cerek shekulli banorët…

Të lënë në harresë prej më shumë se cerek shekulli banorët…

Yzberisht/Aksidentohet furgoni i nxënësve
18 familje egjiptiane, të përfaqësuara nga Klinika e Ligjit Vlorë, kanë paditur Bashkinë e qytetit për të kërkuar shpërblimin e dëmit për shkak te realizimit jo në cilësinë e duhur të punimeve për përmirësimin e kushteve të banesave të tyre.
Pensionistja në Durrës me 5 200 lekë të vjetra në treg. Çfarë mund të blejë?

vlcsnap 2018 09 21 13h26m57s277 1392x783Të lënë në harresë prej më shumë se cerek shekulli banorët e fshatit Domen një njësinë administrative të Postribës kërkojnë nga ana e institucioneve të shtetit që të ndërhyjnë për të përmirësuar jetesën e tyre.

Ata kërkojnë ujë për të pirë e për të vaditur tokat. Gjithashtu edhe telat e korentit janë të amortizuar.

Fshati, po aq sa duket i mbledhur përmes shtëpive të gurta po aq është edhe i shpërndarë.

Kjo sepse dikur ka patur mëse 200 familje ndërsa sot kanë mbetur vetëm 70 familje dhe arsyeja e vetme është ekonomia. Ata që i japin pak gjallëri fshatit janë nxënësit e shkollës 9-vjecare

Domni ka rreth 70 familje të regjitruara ndaj një përkujdesje më e vecantë nga Bashkia Shkoder, kjo zonë i ka të gjitha mundësite që të kthehet në një atraksion për turizimin pasi natyra i ka falur cdo gjë.

COMMENTS

WORDPRESS: 0