Taksi të çuditshme? Zbuloni si do të jetë udhëtimi me to

Taksi të çuditshme? Zbuloni si do të jetë udhëtimi me to

Nëna shqiptare: “Dhimbje shkatërruese, pa Matias nuk do të kthehem në atë shtëpi”
Itali,  Rreth 150 romë në Napoli janë përsëri në rrezik nga dëbimi me forcë dhe të mbetën të pastrehë
Historia e Adelina Sejdinit, e përdorur dhe e braktisur nga shteti italian

Në pak vite, taksitë tradicionale mund të bëhen një kujtim i largët. Në 2024 taksia e parë ajrore në histori do të ngrihet në qiellin italian: quhet “Volocity” dhe prodhohet nga kompania gjermane Vlocopter. Një dron me përmasa njerëzore, i cili është një helikopter i vogël me dy vende me tetëmbëdhjetë rotorë në krye dhe i mundësuar nga nëntë bateri litiumi. Në fillim do të drejtohet nga një pilot, por në një hap të mëvonshëm ky i fundit do të zëvendësohet nga drejtimi në distancë. Pasagjerit do t’i duhet vetëm të përcaktojë destinacionin dhe taksia ajrore do të ngrihet për ta arritur atë. Eshtë e qartë se koha për të lëvizur nga një pikë në tjetrën në qytet do të jetë dukshëm më e shkurtër se ato të kërkuara nga lëvizja nga toka. Ai do të lëvizë me një shpejtësi maksimale prej 110 km / orë, duke u ulur dhe duke u ngritur nga njëzet portet, hapësira të vogla urbane të dedikuara për nisje dhe ulje: për shembull, nga aeroporti i Romës Fiumicino në qendër të kryeqytetit do të duhen 15 minuta. Testet e fluturimit tashmë janë kryer në Singapor dhe në aeroportin e Helsinkit dhe ndërtimi i portit të parë të ngarkesave në Fiumicino është planifikuar për të njëjtin vit.

COMMENTS

WORDPRESS: 0