Tag: mjekesi

VKM/Përllogaritja e tarifës së studentëve të mjekësisë, do paguajnë edhe pritje-përcjelljet

VKM/Përllogaritja e tarifës së studentëve të mjekësisë, do paguajnë edhe pritje-përcjelljet

Me një vendim të Këshillit të Ministrave, qeveria përcaktoi si Universiteti Mjekësor i Tiranës do përllogarisë tarifat për ata studentë të mjekësisë q [...]
Rama i vendosur për zbatimin e automisë spitalore: “Mjekët hanë baltë, si skuadra ime”

Rama i vendosur për zbatimin e automisë spitalore: “Mjekët hanë baltë, si skuadra ime”

"Ata që nuk vijnë në spital theksojnë idenë se po erdhe në spital të lënë të vdesësh, se do harxhosh gjithë kursimet e vjehrrës, por kjo nuk është e v [...]
Nëna lehonë tregon për ditët në burg: ‘ka qenë e vështirë’

Nëna lehonë tregon për ditët në burg: ‘ka qenë e vështirë’

Në një dalje publike në shtëpinë e saj, në praninë e shumë mediave, Diana Bahçja foli për herë të parë për ngjarjen e ndodhur në qytetin e Shkodrës, p [...]
Me dëshirë dhe me detyrim: Gratë e paguajnë ‘nën dorë’ aksesin në shëndetësi

Me dëshirë dhe me detyrim: Gratë e paguajnë ‘nën dorë’ aksesin në shëndetësi

Gratë e anketuara thonë se shërbimi shëndetësor në maternitet varet nga pagesat nën dorë të personelit – një fenomen që vazhdon ta dëmtojë aksesin në [...]
Një mollë në ditë, mban doktorin larg. Mit apo Fakt?

Një mollë në ditë, mban doktorin larg. Mit apo Fakt?

Të gjithë e dinë shprehjen e njohur, "Një mollë në ditë e mban mjekun larg ". Kjo u krijua për herë të parë në 1913, bazuar në një fjalë të urtë që n [...]
Shkrimi i padeshifrueshëm i mjekëve, shkak për 4.7 % të mjekimeve të gabuara

Shkrimi i padeshifrueshëm i mjekëve, shkak për 4.7 % të mjekimeve të gabuara

Kaligrafia e mjekëve shpesh na duket si një gjuhë tjetër e përbërë nga simbole të pakuptueshme. Kjo gjë vërehet në mbarë botën, jo vetëm në vendin ton [...]
Çuditen mjekët. 11-vjeçares i zhduket  tumori i pashërueshëm

Çuditen mjekët. 11-vjeçares i zhduket tumori i pashërueshëm

Vajza nga Teksas, SHBA, ishte ankuar për dhimbje koke. Pas një skaneri kishte dalë me DIPG, një formë tumori shumë agresive. Prindërit e çuan te sh [...]
7 / 7 POSTS