Tag: Komuniteti rom dhe egjiptian

1 2 10 / 17 POSTS
Kriza për punëtorë, legjislacioni nuk lejon aftësimin profesional të romëve dhe egjiptianëve të paarsimuar

Kriza për punëtorë, legjislacioni nuk lejon aftësimin profesional të romëve dhe egjiptianëve të paarsimuar

Kriza e mungesës së punëtorëve po ndihet në të gjithë sektorët e ekonomisë, duke u kthyer në një nga problematikat më të mëdha të bizneseve shqiptare. [...]
PS fiton zgjedhjet, video në rrjet fakton përpjekjet për blerje të votës së komunitetit rom dhe egjiptian në Rrogozhinë

PS fiton zgjedhjet, video në rrjet fakton përpjekjet për blerje të votës së komunitetit rom dhe egjiptian në Rrogozhinë

Kandidati i PS Edison Memolla u rizgjodh sot pas numërimit të kutive si kryetar bashkie në qytetin e Rrogozhinës. Zgjedhjet e mbajtura ditën e djeshme [...]
Raporti i ERRC 2023/Gjuha e urrejtjes ndaj komunitetit Rom dhe Egjiptian prezente në media

Raporti i ERRC 2023/Gjuha e urrejtjes ndaj komunitetit Rom dhe Egjiptian prezente në media

Në raportin vjetor të European Roma Rights Centre(ERRC) mbi sfidimin e antixhipsizmit dixhital, online dhe në media, Shqipëria vazhdon të cilësohet si [...]
Komuniteti Rom dhe Egjiptian në zgjedhjet 2023: pak informacion dhe pa përfaqësim, pjesëmarrje e ulët

Komuniteti Rom dhe Egjiptian në zgjedhjet 2023: pak informacion dhe pa përfaqësim, pjesëmarrje e ulët

Ndërsa ende pritet përfundimi i numërimit për mandatet e anëtarëve të këshillave bashkiakë, nga rezultatet paraprake dhe pjesëmarrja, vihet re një ul [...]
“Gadjo”, projekti shqiptaro-kosovar teatral shtron pyetjen e vështirë, “A jemi ne një popull racist?”

“Gadjo”, projekti shqiptaro-kosovar teatral shtron pyetjen e vështirë, “A jemi ne një popull racist?”

“Gadjo”, drama nga autori Jeton Neziraj është bashkëpunimi i parë i Teatrit Kombëtar Eksperimental “Kujtim Spahivogli” dhe Qendrës Multimedia (Prishti [...]
Të papërfaqësuar në listat vendore, risk për hapa mbrapa për të drejtat e komuniteteve të margjinalizuara

Të papërfaqësuar në listat vendore, risk për hapa mbrapa për të drejtat e komuniteteve të margjinalizuara

Listat për kandidatë për këshillat bashkiakë kanë kapur nivelin më të ulët të përfaqësimit të komuniteteve rome dhe egjiptiane në këto zgjedhje, duke [...]
Komisioneri për mbrojtjen nga diskriminimi gjen në shkelje Bashkinë Vlorë, rasti i një kryefamiljareje egjiptiane që nuk përfitonte ndihmë ekonomike

Komisioneri për mbrojtjen nga diskriminimi gjen në shkelje Bashkinë Vlorë, rasti i një kryefamiljareje egjiptiane që nuk përfitonte ndihmë ekonomike

Komisioneri për mbrojtjen nga diskriminimi ka gjetur në shkelje të të drejtave të njeriut Bashkinë Vlorë, në rastin e një gruaje kryefamiljare në Vlor [...]
Të papërfaqësuar në këshilla bashkiakë: Komuniteti Rom dhe Egjiptian si garniturë “diversiteti”

Të papërfaqësuar në këshilla bashkiakë: Komuniteti Rom dhe Egjiptian si garniturë “diversiteti”

Mospërfshirja në listat kryesore të pjesëtarëve të komunitetit rom dhe egjiptian, një ogur jo i mirë për zgjedhjet vendore të majit 2023.  Nga Adela [...]
Të varfër dhe ilegalë në shtëpiat ku banojnë: komuniteti rom dhe egjiptian në Kavajë pa zgjidhje të qëndrueshme

Të varfër dhe ilegalë në shtëpiat ku banojnë: komuniteti rom dhe egjiptian në Kavajë pa zgjidhje të qëndrueshme

Prej gati 20 vjetësh komuniteti rom dhe egjiptian në qytetin e Kavajës jeton në godina shtetërore ose private të braktisura, në kushte çnjerëzore dhe [...]
Lypja si kundërvajtje administrative, aktivisti Sejrani kundër dënimit, ‘Të integrohen’

Lypja si kundërvajtje administrative, aktivisti Sejrani kundër dënimit, ‘Të integrohen’

Kërkimi i lëmoshës është cilësuar prej vitit 2018 si një kundërvajtje administrative ndaj moralit publik. Sot gjithnjë e më tepër shohim nisma apo in [...]
1 2 10 / 17 POSTS