Tag: Drejtesi sociale

Protestë te materniteti i ri në Tiranë: ‘Shëndeti, jo veç nga mundësia për të paguar nën dorë mjekët!’

Protestë te materniteti i ri në Tiranë: ‘Shëndeti, jo veç nga mundësia për të paguar nën dorë mjekët!’

Organizata 'Drejtësi Sociale' në bashkëpunim me grupe të shoqërisë civile, organizoi sot para maternitetit 'Koço Gliozheni' në Tiranë një protestë sim [...]
Zvogëlohet fondi për ndihmën ekonomike, ka diskriminim shprehet avokati

Zvogëlohet fondi për ndihmën ekonomike, ka diskriminim shprehet avokati

I ftuar në emisionin e mëngjesit në Scan TV,  avokati Gentian Sejrani diskutoi për vështirësitë e lidhjes së ndihmës ekonomike për familjet rome dhe e [...]
Drizë, Fier/ Mobilizimi i banorëve rom për të kërkuar të drejtat bazike, nxiti bashkinë të marrë masa

Drizë, Fier/ Mobilizimi i banorëve rom për të kërkuar të drejtat bazike, nxiti bashkinë të marrë masa

Organizata “Drejtësi Sociale” dhe  TIRC organizuan një takim me banorët rom të Drizës në Fier, për të diskutuar mbi hapat që ndërmorën gjatë këtyre dh [...]
Komisioneri/ Bashkia Tiranë diskriminon punonjësin egjiptian

Komisioneri/ Bashkia Tiranë diskriminon punonjësin egjiptian

Siç edhe raportohet nga institucionet ndërkombëtare, niveli diskriminimit të anëtarëve të minoriteteve egjiptian dhe rom në shqipëri është në nivele t [...]
Pensioni social/ Shoqëria civile peticion për ndryshimin e moshës së përfitimit

Pensioni social/ Shoqëria civile peticion për ndryshimin e moshës së përfitimit

Një nga ndryhimet që iu bë ligjit “Për Sigurimet Shoqërore në Republikën e Shqipërisë”, ishte neni 5/1I ligjit ku u përcaktua përfitimi nga skema e pe [...]
Studiuesi Kaçiu/ Minimumi jetik pikënisja për nxjerrjen e familjeve të varfëra nga qerthulli varfërisë

Studiuesi Kaçiu/ Minimumi jetik pikënisja për nxjerrjen e familjeve të varfëra nga qerthulli varfërisë

Sot shënon data 10 Dhjetor, e cila njihet si Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Njeriut, në kujtim të miratimit të Deklaratës Universale të të Drejta [...]
Shoqëria civile shkresë Kryeministrit/ Mirato minimumin jetik

Shoqëria civile shkresë Kryeministrit/ Mirato minimumin jetik

Nisur nga situata e vështirë ekonomike në të cilën ndodhen shumë qytetarë të vendit tonë sidomos pas rritjes së çmimeve të ushqimeve të shportës, orga [...]
Raste të dhunës policore të pajustifikuar/Përse komuniteti rom dhe egjiptian vazhdon të jetë pre e saj

Raste të dhunës policore të pajustifikuar/Përse komuniteti rom dhe egjiptian vazhdon të jetë pre e saj

  Dhuna e pajustifikuar, jo-proporcionale, apo në tejkalim të kopetencave nga ana e strukturave të policisë së shtetit, apo asaj bashkiake, ndaj [...]
Censusi 2021, minoritetet egjiptian dhe rom/ Duhet të korrigjoj gabimet e censusit 2011

Censusi 2021, minoritetet egjiptian dhe rom/ Duhet të korrigjoj gabimet e censusit 2011

Pasaktësia midis numrit real të anëtarëve të minoriteteve Egjiptian dhe Rom dhe numrit që deklarohet zyrtarisht nga Instat sjell një paradoks midis ne [...]
9 / 9 POSTS