Studimi tregon se 1 miliard të rinj janë në rrezik për humbjen e dëgjimit

Studimi tregon se 1 miliard të rinj janë në rrezik për humbjen e dëgjimit

Ndahet nga jeta legjenda e portës së Elbasanit, Bujar Gogunja. Rekordi që arriti në futbollin botëror
Ministria e Turizmit dhe Mjedisit e lë Parkun Kombëtarë Zall-Gjoçaj jashtë zonës së mbrojtur – Banorët djegin pajisjet e kompanisë koncensionare
Arrestimet stepin Call-Centerat, s’ka kontroll mbi 200 kompani bursash vetëm në Tiranë

Një studim i ri ka treguar se më shumë se 1 miliard njerëz janë në rrezik për humbjen e dëgjimit.

Kur bëhet fjalë për telefonat, muzikën, filmat dhe shfaqjet, është e zakonshme që adoleshentët dhe të rinjtë të dëgjojnë shumë me zë të lartë dhe shumë gjatë, sipas studimit të botuar të martën në revistën BMJ Global Health.

Lauren Dillard konsulent i Organizatës Botërore të Shëndetësisë thotë se ekspozimi ndaj zërit me një volum shumë të lartë mund të lodhë qelizat shqisore dhe strukturat në vesh.Sipas studimit, ndikim të madh kanë përdorimi i kufjeve, si dhe frekuentimi i vendeve të  argëtimit, si koncerte, bare dhe klube./

CNN/

COMMENTS

WORDPRESS: 0