Studimi i fundit/Prindërit duhet të luajnë video lojëra më shumë me fëmijët e tyre

Tragjedia/ Era ngre në ajër kështjellën prej gome, humbin jetën 4 fëmijë
Çfarë ndodh pas dhunës në familje?!
Pfizer/ Vaksina dhe për moshën 5 deri 11 vjeç

Në hijen e trashëgimisë së rëndë të pandemisë nga Covid-19, shumë vende janë përpjekur të përmbledhin gjërat e mira që janë bërë gjatë periudhës së bllokimit, veçanërisht  lidhjen midis prindërve dhe fëmijëve.

Në Zelandën e Re, një regjisor lojërash pohon se loja me fëmijët e tij  e ndihmoi t’i kuptonte më mirë ata. Hulumtimi i ri ka përfshirë videolojërat e dorës së parë, duke zbuluar se 75% e familjeve kanë përdorur videolojëra për t’u lidhur me fëmijët e tyre. Sipas të njëjtit studim, pothuajse 60% e prindërve në Zelandën e Re pohojnë se shkollat ​​e fëmijëve të tyre po përdorin videolojërat si një mjet të vlefshëm mësimor.
Në lidhje me këtë, drejtori i kompanisë së lojërave eSport Let’s Play Live, Duane Mutu tha gjatë një interviste se prindërit duhet të “hyjnë në video lojëra  dhe të bëjnë një shëtitje me fëmijët e tyre”, duke pasur parasysh fuqinë e tyre të lartë të përfshirjes, gjë që mund të ndihmojë baballarët dhe nënat të lidhen më shumë me fëmijët e tyre.”Të kuptosh atë që ata po bëjnë. Të jesh në gjendje të hidhesh dhe të kuptosh gjuhën e lojërave si Fortnite, të jesh në gjendje të flasësh me ta është bërë e një rëndësie të madhe,” tha Mutu. “Dhe është edhe më thelbësore  që të dy prindërit dhe fëmijët rriten në marrëdhëniet e tyre të ndërsjella”
Prandaj, drita jeshile për lojërat familjare, nëse mund të ndihmojë në forcimin e marrëdhënieve që kanë pësuar momente tensioni dhe vështirësie të mëdha gjatë pandemisë.

Përkthyer nga Tgcom24

COMMENTS

WORDPRESS: 0