Studentët e Prishtinës kundër strehimit të afganëve në konvikte

Studentët e Prishtinës kundër strehimit të afganëve në konvikte

Mbi 400 pacientë me turbekuloz në vit, mjekja: Mosha e mesme më e riskuar
Sondazhi: Pagat e ulëta, arsyeja kryesore pse s’duan punë në Shqipëri, të rinjtë
KATAR 2022/ Humbja e Argjentinës, braziliania në festë nga Katari live në Report Tv! Përshëndet shqiptarët

Qeveria e Kosovës ka miratuar të hënën vendimin për t’iu ofruar mbrojtje të parakohshme dhe të menjëhershme emigrantëve afganë.

Një nga vendet ku pritet të strehohen ata është edhe Qendra e Studentëve të Universitetit të Prishtinës, vendim ky i pritur jo mirë nga studentët.

Euronews Albania raporton se përfaqësues të studentëve në Univeristetin e Prishtinës kundërshtojnë vendosjen e afganëve në konvikte në prag të vitit të ri shkollor.

Sipas tyre kjo mund të sjellë çoroditje të studentëve duke qenë se pak ditë na ndajnë nga sezoni i ri dhe ata janë të papërgatitur për të gjetur banesa të tjera.

Për këtë arsye, përfaqësuesit e studentëve thonë se nuk do të ndalen me kaq nëse merret vendimi që refugjatët nga Afganistani vendosen në Qendrën e Studentëve.

Afganët që do të strehohen në Kosovë pritet të vendosen në qendrat e azilit në Magure dhe Vranidoll, si dhe ne dy ishkampe të KFOR-it, njëri në Prizren dhe tjetri në Vushtrri.

Qeveria shqiptare ka vendosur gjithashtu të strehojë afganët në konviktet në Qytetin Studenti, vendim i cili është kundërshtuar nga Unioni i Këshillave Studentore.

Ende nuk ka një numër të saktë të afganëve që do të vijnë në Kosovë dhe Shqipëri.

COMMENTS

WORDPRESS: 0