Strehë për të pastrehët?  Instalohen “kabina gjumi” në rrugët e Gjermanisë

Strehë për të pastrehët? Instalohen “kabina gjumi” në rrugët e Gjermanisë

Të pastrehë Gjermani Rrugë Strehim

Kur prindërit e fëmijëve me nevoja të veçanta ndihen të braktisur nga shteti dhe pa asnjë përkrahje.
Lumi “gllabëron” rrugën e fshatit
18 familje egjiptiane, të përfaqësuara nga Klinika e Ligjit Vlorë, kanë paditur Bashkinë e qytetit për të kërkuar shpërblimin e dëmit për shkak te realizimit jo në cilësinë e duhur të punimeve për përmirësimin e kushteve të banesave të tyre.

rrugët e një qyteti gjerman u vendosën  kabina cilatjanë papërshkueshme nga  uji dhe era dhe kjo është bërë përtu ofruar strehim pastrehëve.

Kabinat prej çeliku dhe druri cilat zënë deri dy persona, mbrojnë nga ftohtit, era dhe lagështia. Ato garantojnë po ashtuedhe rifreskim ajrit, shkruan The Independent.

Kabinat u vendosën qytetin Ulm, 75 milje perëndim Mynihut, 8 janar parqe dhe vende tjera ku flenë njerëz pastrehë.

Këto kabina gjithashtu  janë pajisura me panele diellore  dhejanë lidhura me rrjetin radiofonik, duke u mundësuarbanorëve komunikojnë pa pasur nevojë për lidhje mobile. 

Për instalimin e tyre pati një vonesësi pasojë e pandamisë, por jadolën t’i instalonin për netët e ftohta. Aktualisht po bëhenvlerësime për kuptuar nëse kabina Ulmer Nest është e përshtatshme për mbrojtur nga ngrirja. Nëse po, mund përshtatet edhe për një shpërndarje ndërkombëtare.

Ekipi është shprehur se kjo nuk është mënyrë strehimi si njëhotel tradicional por një alternativë për fjetur natyrë dheështë opsioni izgjidhjes fundit emergjente“.

Burimi: The Independent  Përshtati: informim.al

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0