Sillni mikun tuaj për të marrë vaksinën dhe do të merrni  50 franga zvicerane, ose 46 euro, si shpërblim.

Sillni mikun tuaj për të marrë vaksinën dhe do të merrni 50 franga zvicerane, ose 46 euro, si shpërblim.

Bie në 89% mbulesa vaksinale për fruthin në Shqipëri, ISHP ngre alarmin
Italia e para në Europë që i kërkon punonjësve kartonin e gjelbër të vaksinës
Pfizer/ Vaksina dhe për moshën 5 deri 11 vjeç

Nxitja më e vjetër në botë tani përdoret gjithashtu nga qeveria e Bernës: sillni mikun tuaj për të marrë vaksinën dhe do të merrni 50 franga zvicerane, ose 46 euro, si shpërblim. Kane qene lëvizjet e fundit të nisura nga ekzekutivi zviceran qe kane bindur sa më shumë qytetarë që të imunizohen, ndërsa mundësia e organizimit të një jave kombëtare për vaksinimin po diskutohet gjithashtu në tryezë. Shtatë ditë gjatë të cilave do të sigurohen 170 njësi të tjera të vaksinimit celular, pika konsultimi dhe intervista përmes telefonit, mediave sociale ose personalisht. Një lëvizje e re që vjen pas atij të heqjes, duke filluar nga 11 Tetori, tamponët falas për ata mbi 16 vjeç dhe për ata që nuk kanë marrë ende të paktën dozën e parë. Alain Berset, anëtar i Këshillit Federal, theksoi se vendi, në krahasim me fqinjët evropianë, ka ende një shkallë të ulët vaksinimi, me vetëm 57% të popullsisë të vaksinuar plotësisht. Sipas të dhënave të publikuara nga Berset, në Zvicër çdo shtrim kushton rreth 50 mijë franga, ndërsa testet javore peshojnë qeverinë në 50 milionë franga çdo javë. Bonusi dhe java kombëtare, e cila do të kushtonte 150 milion franga, mund të jetë një zgjidhje shumë më e qëndrueshme, si dhe një nxitje shtesë për të luftuar përhapjen e Covid.

COMMENTS

WORDPRESS: 0