Si përputhet jeta e një pushtetari dhe një të pastrehu/ Rregullat: “Mos i hiq këpucët, Mos shko në tualet gjatë natës…”

Si përputhet jeta e një pushtetari dhe një të pastrehu/ Rregullat: “Mos i hiq këpucët, Mos shko në tualet gjatë natës…”

Merr karton të kuq gjatë ndeshjes, futbollisti dashurohet me gjyqtaren
Covid-19/ Rreziku i mpiksjes së gjakut në tru, virusi apo vaksinat…
Evropa e gjunjëzuar nga përmbytjet: shkon në180 numri i viktimave
Foto e marë nga webi

Foto e marë nga webi

Kryetari i Bashkise – Ben McAdams maskuar si një njeri i pastrehë në lagjen e dhunshme të Salt Lake City, USA për 3 ditë dhe 2 netë dhe këtu është ajo që ai pa, i ka prekur të gjithë!

Për të kuptuar situatën, nevojat dhe dëshirat e të pastrehëve, Kryetari i Bashkisë Ben McAdams u maskua si një person i pastrehë. Të gjitha për të fituar pikëpamjen e personit të parë duke përjetuar personalisht jetën e një personi të pastrehë për 3 ditë dhe 2 netë.

3 ditët dhe 2 netët që ai kaloi duke u maskuar si një person i pastrehë ishin një përvojë tronditëse. Ai u trondit dhe kuptoi që edhe njerëzit e pastrehë, jetonin në një botë të tyre.

Ai deklaroi, “Unë nuk e bëra këtë për qëllime shfaqjeje apo publiciteti, por ka për qëllim kryerjen e udhëtimeve në terren dhe kuptimin e jetës së njerëzve të rrugës.”

Le të lexojmë dhe të shohim se çfarë ka përjetuar ai gjatë 3 ditëve të tij si një person i pastrehë:

Ditën e parë që ai shkoi për misionin e tij të fshehtë, ai e dinte se do të ishte e pakëndshme. Ai u përzie me sukses midis njerëzve të pastrehë dhe bëri disa miq të rinj me një veshje shumë të ulët: xhinse dhe xhup të zi me kapuç. Nga vullneti i mirë, miqtë e tij të rinj i dhanë dy këshilla: “Rregulli numër 1, mos i hiq këpucët”.

Ai tha që do t’ju ​​vidheshin këpucët nëse hiqni këpucët kur shkoni të flini.

Rregulla numër 2, Mos shko në tualet gjatë natës.”

Shoku i tij nuk shtjelloi shumë rreth këtij rregulli, por Ben supozoi se kjo mund të kishte të bënte me dhunën seksuale

Ai mësoi përmendësh 2 rregullat dhe për natën e tij të parë, Ben flinte në rrugë ndërsa ishte kurioz se pse disa njerëz të pastrehë zgjodhën të flinin në trotuarin e ftohtë në vend se të shkonin në një strehë.

Beni e përshkroi situatën si më poshtë: “Fjetja në rrugë më bëri të pambrojtur. Absolutisht nuk u ndjeva aspak i sigurt ”.

Ben e përshkroi përvojën e tij si një environment mjedis shumë kaotik ’, përleshjet shpërthyen shpesh dhe ai kishte vetëm katër orë gjumë.

Disa njerëz thanë se ishte më mirë të flinit në trotuar sesa të flini në strehë

Nata e parë kaloi dhe Ben vuri re se kishte shumë njerëz të pastrehë që flinin në trotuare. Ai u befasua shumë pasi përreth kishte strehimore qeveritare. Atëherë, pse të gjithë zgjodhën të flinin në trotuar?

Miku i pastrehë i Benit i tha atij se është më mirë të flesh në ambiente të hapura sepse strehëzat qeveritare ishin të okupuara nga bandat dhe abuzuesit e drogës.

Tani Ben papritmas kuptoi pse të gjithë po flenë në trotuar

Natën e dytë, ai kaloi natën në strehën e ‘Road Home’. Ngjarjet e menjëhershme që ai vëzhgoi dhe përjetoi i dhanë atij një tronditje! Doli se, të gjitha informacionet që i dha shoku i tij i pastrehë ishin të vërteta. Ironikisht, ishte gjatë qëndrimit të tij të shkurtër në strehimore a pa ai shumë njerëz që tregtonin dhe abuzonin me drogë. Për tërë natën, aroma e drogës mbushi të gjithë dhomën ku ai flinte.

Përvec abuzimit me drogën, shpesh përleshen gjithashtu.

Një herë, një person i pastrehë u tërhoq nga shtrati dhe e kishte kokën përplasur në dyshemenë e betonit duke gjykuar nga zhurma e fortë që dëgjoi

Ben vendosi të ndihmojë këta njerëz të varfër të pastrehë.

Përvoja e tij 3 ditore për të qëndruar si një person i pastrehë mes njerëzve të pastrehë e bëri atë të kuptojë se ata njerëz të pastrehë kishin problemet e tyre:

Ku të flemë?

Ku të kërkojme ushqim?

Si të kalojmë një ditë?

Këto janë jeta e një personi të pastrehë. Këto tri pyetje konsumuan shumicën e mendimeve të tyre që ata hoqën dorë duke kërkuar punë ose duke kërkuar shtëpi. Ata kishin tërë ditën e tyre të zënë në përpjekjen për të përmbushur këto qëllime.

Deri në fund të ditës, ata nuk do të kishin energji për të kërkuar një punë ose një shtëpi për të jetuar

Ben deklaroi se detyra e tij e parë do të ishte të shpërngulte familjet e pastreha nga mjedisi i ashpër i strehëzave dhe të zvogëlojë terrorin e paligjshmërisë në këto strehimore.

Ben gjithashtu vendosi të ndërtojë edhe 3 strehimore të reja dhe të zhvendosë lokalin e pijeve alkoolike larg zonës së strehimoreve, të ndërtojë oborr për të pastrehët për t’i mbajtur ata larg tregtarëve të drogës dhe reforma të tjera afatgjata

Ben shpreson që strehimi i tij i ri do t’u japë këtyre njerëzve të pastrehë një ndjenjë se kanë një vend për të thirrur “shtëpi”.

“E di që tri ditët dhe dy netët e mia nuk janë asgjë. Ishte një depërtim i dobishëm ”, tha Ben.

Por unë e dija që nëse diçka ka ndodhur, unë kam sigurim shëndetësor, kam një familje, kam një shtëpi. Backstopi im ishte një telefonatë larg. ”

Edhe pse misioni i fshehtë i kryetarit të bashkisë për të kuptuar më mirë të pastrehët dhe të pafuqishmit ishte me të vërtetë një përpjekje e pazakontë dhe tronditëse për një kryetar bashkie, përpjekja e Benit ishte në të vërtetë e domosdoshme që ai të mendonte për zgjidhjet efikase të problemeve sociale. Ai besonte se duhej të ishte në vendin e tyre edhe pse për një periudhë të shkurtër për të ditur të vërtetën e jetës së tyre. Sidoqoftë, për ironi të fatit, jo shumë udhëheqës janë të gatshëm të bëjnë të njëjtën gjë dhe preferojnë vetëm të vëzhgojnë dhe të dëgjojnë nga komoditeti i zyrës së tyre të kondicionuar.

COMMENTS

WORDPRESS: 0