Si e zgjidh Singapori problemin e strehimit

Si e zgjidh Singapori problemin e strehimit

Gjoba për fshatarët që shesin prodhimet e tyre, por jo për baret dhe lokalet që zenë hapësirat publike.
Bill Gates ka investuar miliona në këto Startup-e të Silicon Valley gjatë dekadës së fundit.
Transportonte emigrantë të paligjshëm kundrejt parave, arrestohet 18-vjeçari në Kukës! Ishte në kërkim prej një muaj
singapore contrast lois goh world bank
Përqindja e banorëve që jetonin në banesa të ndërtuara nga shteti ka ndryshuar rrënjësisht, nga 9%, në vitin 1960, në 82% në vitin 2016.
HDB 14Feb 5091dsa
Banesat e ndërtuara nga shteti shihen në shumë vende të botës si një zonë ku jetesa është e vështirë për shkak të cilësisë së dobët dhe kriminalitetit të lartë. Por në Singapor është krejtësisht e kundërta.
maxresdefault 4
Çmimet e banesave të ndërtuara nga shteti janë zakonisht 20% deri në 30% më të lira se ato të tregut privat.
6 1
Përveçse i jepte me qira, HDB nisi t’ua shesë banorëve, që në vitin 1964. Në vitin 1968 banorëve iu kërkua që të paguanin një pjesë të rrogës për një fond kredie, të menaxhuar nga shteti, e që quhej Fondi Qendror i Kursimeve.
aerial view darren soh
Singapori është një nga vendet me numrin më të lartë të personave që janë pronarë të banesave në të cilat jetojnë. Në vitin 2016, rreth 90% e personave ishin pronarë të shtëpive ku jetonin.

COMMENTS

WORDPRESS: 0