Shtëpia më e madhe në Shqipëri diskriminon personat me aftësi të kufizuar

Shtëpia më e madhe në Shqipëri diskriminon personat me aftësi të kufizuar

Yzberisht/Aksidentohet furgoni i nxënësve
Çmimet e banesave, ja si përcaktohen në Elbasan
Ricikluesit/ 80% e ricikluesëve në Tiranë gati të punësohen në punë të qëndrueshme dhe kushte më të mira pune.

Big Brother Albania është  një program televiz i  cili mban përpara ekranit të rinj e jo vetëm. Përveç personazheve , lojërava dhe dinamikave të ngjarjeve brenda shtëpisë, kësaj here  ajo që ka tërhequr vemendjen e publikut ka qenë  pikërisht imitimi i tyre ndaj personave me aftësi të kufizuar. Personat me aftësi të kufizuar mbeten një grup i  cili edhe në ditët e sotme vazhdon të paragjykohet e madje të diskriminohet.  Integrimi i  tyre në shoqëri  ka qenë një process i ngadaltë e aspak përfshirës. Është për tu ardhur keq që të rinj  të arsimuar në rastin konkret banorët e kësaj shtëpie të famshme në Shqipëri të imitojnë këta persona, kur kanë mundësinë të japin mesazhe sensibilizuese për shoqërinë shqiptare. Do të ishte e udhës  që personazhet e këtij formati të ishin një model për “të thyer këto tabu” që ekzistojnë edhe sot. E si mund të ndodhë kur janë  ata vetë që i paragjykojnë????

COMMENTS

WORDPRESS: 0