Shqipëria në krizë energjetike, por KESH po shkarkon miliona metër kub ujë

Shqipëria në krizë energjetike, por KESH po shkarkon miliona metër kub ujë

Mbiprodhimi i vajit të ullirit që rrezikon “bumerangun”
Nga Belgjika në Greqi, europianët ngrihen kundër rritjes së çmimeve
“Prindër të brakstisur apo gjyshër të vetmuar “, VOA: Qindra familje jetojnë në kushte të mjerueshme, atmosfera e Vitit të Ri…

Reshjet e orëve të fundit kanë ndikuar në ndryshimin e situatës së prurjeve në HEC-et kryesore, që shërbejnë si burim për furnizimin me energji elektrike në vend.

Kjo ka bërë që pavarësisht se Shqipëria ndodhet në krizë energjetike, Koorporata Elektroenergjetike Shqiptare të shkarkojë miliona metër kub ujë, referuar të dhënave të fundit.

Më konkretisht nga baseni Komanit drejt basenit Vau Dejës shkarkohen 1800 m3/sek dhe nga baseni i Vaut të Dejës drejt detit 1300m3/sek.

HEC FIERZA:

Kuota 268.74 m, prurjet 600 m3/sek, P=0 MË, në punë 0 Ag.

HEC KOMAN:

Kuota 174.85 m, prurjet 1927 m3/sek. P=205 MË, në punë 2 Ag.

HEC VAU DEJËS;

Kuota 75.11 m, prurjet 2437/400 m3/s. P=152 MË, nē punë 5 Ag.

Shkarkimet:

Nga baseni Komanit drejt basenit Vau Dejës shkarkohen 1800 m3/sek dhe nga baseni i Vaut të Dejës drejt detit 1300m3/sek.

McnTV

COMMENTS

WORDPRESS: 0