Shqipëria e 3-ta në BE për numrin e fëmijëve azilkërkues

Shqipëria e 3-ta në BE për numrin e fëmijëve azilkërkues

Në Shqipëri 1,1 përqind të popullsisë jeton me më pak se 1,90 dollarë në ditë.
Në Shqipëri çudirat nuk mbarojnë!Qytetari nga Shkodra hyn në spital për të operuar stomakun dhe del i djegur.
Lajm i fundit/ Aksident në Elbasan, plagosen 5 persona, dy prej tyre në gjendje të rëndë

Fëmijët shqiptarë përbëjnë 12% të azilkërkuesve të mitur në BE, numri më i lartë në Ballkanin Perëndimor dhe i treti më i lartë në Evropë.

Sipas një raporti të Eurostat për azilkërkuesit, 2,125 fëmijë shqiptarë aplikuan për azil në BE dhe Zvicër gjatë vitit 2020. Ky numër ishte tre herë më i ulët se 2019, për shkak të kufizimeve të COVID-19. Brenda Evropës, vetëm Turqia dhe Rusia kishin norma më të larta të aplikimit.

Kërkesat për azil nga fëmijët përbënin 34.3% të të gjitha kërkesave për azil të paraqitura nga shqiptarët vitin e kaluar.

44% e këtyre aplikimeve u kryen në Francë, e më pas në Gjermani me 22.6%, dhe Greqi me 11.3%. Raporti nuk përmban të dhëna nga Mbretëria e Bashkuar.

Në përgjithësi, raporti vuri në dukje se në vitin 2020, 31% e azilkërkuesve për herë të parë ishin fëmijë, me përqindjen më të lartë të ardhur nga Azia, e ndjekur nga Afrika dhe Amerika Latine. Gjermania, Hungaria dhe Kroacia panë numrin më të lartë të aplikimeve, me Maltën dhe Sllovakinë normën më të ulët.

COMMENTS

WORDPRESS: 0