Roja vullnetar i laboratorit në Pogradec

Loto dhe alkool e më pas dhunë ndaj gruas dhe djalit. Gruaja rrëfen 10 vite tmerr
Pogradec: 42 familje rome, egjiptiane dhe të mazhorancës rrezikojnë të dëbohen: Ja apeli i qytetarëve
Ndodh për herë të parë në Shqipëri, të moshuarit burg të veçantë me pamje nga liqeni

Rezultate imazhesh për pogradec

 

Isa Balliu, prej 6 vitesh ruan ish-Laboratorin e Mbrojtjes së Mjedisit në Pogradec, ndërsa askush nuk e paguan.

65-vjeçari u punësua nga një shoqëri e sigurisë private për ruajtjen e këtij objekti 17 vite më parë, por marrëdhënia e tij e punës u ndërpre në dhjetor të vitit 2012, kur ky laborator rreshti së funksionuari.

Prej asaj kohe, Isai vazhdon të ruajë objektin, pa marrë asnjë gjë në këmbim.

Laboratori u ndërtua me një vlerë disa miliona dollarë, financim i Bankës Botërore, por pas mbylljes së tij pajisjet dhe çdo material tjetër u lanë në ndërtesë, ndërkohë që mbi Isain rëndon përgjegjësia e ruajtjes së tyre.

Edhe pse ai është njoftuar për ndërprerjen e marrëdhënies së punës, askush nuk e ka shkarkuar nga përgjegjësia e materialeve, madje gojarisht i është kërkuar që të vazhdojë të ruajë objektin. Frika se, nëse largohet gjithçka do të vidhet, e mban ende të lidhur moralisht me objektin.

Isai, shpeshherë u është drejtuar me shkresa  Istancave për të marrë një zgjidhje, por asnjëherë nuk ka marrë një përgjigje.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0