Radhë të gjata për vizita dhe analiza në poliklinikën e Vlorës.

‘E tradhtuar nga mjekët që ju besova jetën time’: Skandali i romëve të sterilizuar me forcë
Qytetet me burrat dhe gratë më dembelë, Durrësi në vend të parë për gratë
Censusi 2021, minoritetet egjiptian dhe rom/ Duhet të korrigjoj gabimet e censusit 2011

Image result for Spitali i Vlores

Qyteti i  Vlorës më me shumë se 200 mijë banorë  ka  vetëm një poliklinikë edhe kjo e fundit po i nënshtrohet rikonstruksionit total të saj. Ndërkohë  mjekët e kësaj poliklinike janë transferuar në një ambient,  i cili nuk është aspak i  përshtatshëm per  kryerjen e vizitave dhe analizave per  qytetaret e rrethit të Vlorës që në orët e para të ditës qytetarët zënë radhën për kryerjen e vizitave dhe analizave  dhe janë të moshuarit ato që presin në radhë për të marë shërbimin. Banorët radhën e zënë që në 4 të mëngjesit sepse më vonë është e pamundur të mbarosh punë .Të shkosh te privati për xhepin e një pensionisti është e pamundur të mbarosh punë.

“Kam  ardhur që në 4 të mëngjesit për të zënë radhën ,për të bërë analizat”.

“Kam ardhur që në 6 të mëngjesit  për të bërë analizat  dhe 200 veta ishin që në mëngjes”.

Mjekët e kësaj poliklinike punojnë në kushte aspak të përshtatshme ,ku në një dhomë të vogël qëndrojnë disa mjekë. Kjo situatë vijon të jetë e përditshme ,ku shpesh qytetarët nuk marrin shërbimin për tek mjeku specialist apo për një analizë  dhe deri në përfundimin e rikonstruksionit të poliklinikës,e cila nuk dihet se kur përfundon.

COMMENTS

WORDPRESS: 0