Qeveria sllovake më në fund ka kërkuar falje për sterilizimin e mijëra grave rome

Qeveria sllovake më në fund ka kërkuar falje për sterilizimin e mijëra grave rome

Hagë/ Avokati Thaçit: Ai është George Washington i Kosovës. Kjo e thënë nga …
Shpenzimet rriten më shumë se të ardhurat …
“Protesta për jetën dhe lirinë! Stop plandemisë”/ Vaksina Anti-Covid a mund të jetë e rrezikshme për jetën dhe si eksperimentale të sjellë vdekje masive

Në një letër drejtuar Kryeministrit dhe Ministrit të Drejtësisë së Republikës së Sllovakisë, të publikuar sot, Komisioneri i bën thirrje qeverisë të krijojë një mekanizëm për të siguruar akses të shpejtë dhe efektiv në dëmshpërblime për viktimat e sterilizimit të detyruar ose të detyruar. Kjo është një mangësi e kahershme që ende nuk është korrigjuar plotësisht. Komisioneri konstaton, në veçanti, se mekanizmat ekzistues, në formën e kërkesave civile të brendshme, nuk kanë ofruar një mjet efektiv kompensimi për këtë shkelje të rëndë të të drejtave të njeriut, për shkak të pengesave të shumta me të cilat përballen viktimat. Komisioneri thekson se as falja dhe as dëmshpërblimet nuk mund të zhbëjnë dëmin e shkaktuar ndaj viktimave, si fizikisht ashtu edhe mendërisht, dhe se hapa të tillë të prekshëm do të siguronin një masë drejtësie që i ka shpëtuar viktimave për një kohë të gjatë. “Disa viktima tashmë kanë ndërruar jetë pa marrë kompensim. Dhënia e drejtësisë nuk mund të presë më”, thotë Komisioneri.

COMMENTS

WORDPRESS: 0