QENDRA SHENDETESORE BABICE, MUNGESA E KUSHTEVE

QENDRA SHENDETESORE BABICE, MUNGESA E KUSHTEVE

Alarmante: Shqipëria nën depresion. Renditetet e dyta në botë për prevalencën më të ulët të depresionit
Dështon raundi i parë i votimit për zgjedhjen e presidentit të Kosovës
OKB, miratohet pakti për refugjatët. SHBA-Hungari votojnë kundër

ujeeeeeeDuket se lyerja e ndërtesës nuk i ka minimizuar problemet në qëndren shëndetsore të fshatit Babicë. Ky fshat, pjesë e njësisë administrative qëndrore duket se vijon të ketë probleme infrastrukturore të mëdha për sa i përket qëndres shëndetësore. Ndër problemet duket se vijon të jetë edhe mungesa e furnizimit me ujë . Ky institucion i rëndësisë së vecantë,duket se nuk furnizohet asnjë moment me ujë të pijshëm . Zgjidhja duket se është marrë nga vetë banorët që gjenden pranë qëndres shëndetsore apo nga vetë mjekët që sjellin ujë me bidona. Kjo është situata në qëndren shëndetsore në fshatin Babicë e cila ofron shërbim shëndetsorë për të gjithë banorët e zonës. I domosdoshëm,por që në këtë qëndër mungon totalisht uji i pijshëm. Mungesën e ujit e pohojnë dhe vetë banorët pasi hyjnë në qëndren shëndetsore . Sipas tyre,në banesa u janë vendosur sahat dhe iu vjen fatura për një shërbim që nuk e marrin, por aspak ujë. Vetë banorët shprehen se problemet kryesore kanë ujin e pijshëm dhe rrugën sepse nuk futen automjetet. Krahas ujit të pijshëm qëndra shëndetsore në Babicë, përballet edhe me infrastrukturën e munguar rrugore. Aksi rrugor që të con në qëndër është i kalueshëm vetëm për një person , aspak për kalimin e mjeteve apo ambulancës.

COMMENTS

WORDPRESS: 0