Pse çmimi i energjisë elektrike në Evropë ka arritur nivele rekord?

Pse çmimi i energjisë elektrike në Evropë ka arritur nivele rekord?

Rritet çmimi i biletave të transportit ndërqytetas
Prodhimi i ulët i fasules këtë vit ka sjell dyfishim në çmim
Protesta në Tiranë/Qytetarët, poshtë diktatura

Kostoja e energjisë elektrike është në rritje. Çmimet janë rritur vazhdimisht këtë vit, pasi rimëkëmbjet ekonomike po fillonin. Por vërehet një rritje e ndjeshme në javët e fundit.
Që nga fillimi i shtatorit, çmimet e energjisë me shumicë në Gjermani dhe Francë janë rritur përkatësisht me 36% dhe 48%. Ata tani po shkojnë në rreth 160 € (189 dollarë) për megavat orë, një nivel rekord. Në Britani çmimet janë në një dajak 385 £ (532 dollarë), nga 147 £ disa javë më parë. Pse çmimi i energjisë elektrike në Evropë ka arritur këto nivele rekord?
Faji është mungesa e gazit natyror dhe era.

COMMENTS

WORDPRESS: 0