Protesta në lagjen “5 Maji” – (FOTO)

Protesta në lagjen “5 Maji” – (FOTO)

Nis viti akademik/Studentët e Mjekësisë bojkotojnë ditën e parë
Elbasan/Aksidenti në lagjen ‘5 maji’, banorët e alarmuar në protestë, po rrezikohet jeta e fëmijëve
Studentët nuk lejohen të ndjekin mësimin/Paralajmërojnë protesta
A0BDEB88 E64D 4722 8F73 8F996123585F

Rrugica e aksidentit

EC52A64B 5824 4FB7 A277 215793DC6265

C84ECF0C 2C64 4045 959D 1186CAA635FF

Drejtoria Rajonale e kontrollit teknik Elbasan që ofron shërbime për njësitë vendore Elbasan, Cërrik, Belsh, Librazhd, Prrenjas, Gramsh, Peqin. Institucioni gjendet fare pranë lagjes së aksidentit të rëndë

182E8235 7664 42AE B28C 81D491458F09

Mungesa e infrastrukturës është e dukshme në këtë lagje, ku trotuaret janë fare të ngushta, ose nuk janë fare të pranishme. Fëmijët kthehen nga shkolla dhe ecin me kujdes në rresht për një që të mos rrezikojnë. Në deklaratë për mediat, ata shprehen të frikësuar dhe se janë hasur në shumë raste të automjeteve që kanë tejkaluar normat e shpejtësisë. Rruga është përndryshe e qetë, me banorë që kryejnë aktivitetet e tyre të përditshme, paçka se fare pranë, në kthesë të asaj rruge, është një institucion për kontroll teknik të detyrueshëm të automjeteve që përfshin disa njësi vendore. Veç kaosit dhe ndotjes, ky institucion bllokon rrugën dhe bëhet shkas për aksidente për shkak të trafikut të rënduar.

COMMENTS

WORDPRESS: 0