Portali qeveritar on-line E-albania \Të varfërit nuk mund ta aksesojnë

Portali qeveritar on-line E-albania \Të varfërit nuk mund ta aksesojnë

E moshuara/ Kemi aplikuar tek e-albania por nuk ka përgjigje
e-Albania/Probleme me regjistrimin e vaksinave
Skandali me mbledhjen e të dhënave personale për qëllime elektorale/ Reagojnë Organizatat e Shoqërisë Civile

Ealbania është portali qeveritar ku shërbimet publike që gjenden në zyrat dhe sportelet fizike të institucioneve ofrohen në mënyrë elektronike falë Platformës Qeveritare të Ndërveprimit që ndërlidh sistemet e institucioneve me njeri-tjetrin. Portali është konceptuar si një zyrë elektronike me një ndalesë ku qytetari regjistrohet vetë dhe merr shërbimin e kërkuar. E thënë  kështu çdo gjë duket mire ,por nuk duhet të harrojmë që ekzistojnë edhe individë që se kanë pritur mirë shërbimin e këtij portali on-line.  Mjafton të përmendim këtu komunitetet e margjinalizuar  që gjenden në vështirësi për t’u regjistruar e për pasojë   për të aksesuar portalin qeveritar . Arsyeja kryesore mbetet  ‘marrëdhënia e keqe’ me internetin. Problemi i hasur nga ta këtë periudhë ka qenë vërtetimi i Tatim-Taksës , ku më parë ata e tërhiqnin fizikisht . Të gjithë jemi pro internetit  dhe inovacioneve që sjell ai , por çdo të ndodhë me këto komunitete që se njohin fare internetin, por u nevojitet shërbimi publik?

COMMENTS

WORDPRESS: 0