Policia e Shtetit/Nëse nuk zbatoni rregullat për vendosjen e fëmijëve në makinë, do të merrni këto masa…

Policia e Shtetit/Nëse nuk zbatoni rregullat për vendosjen e fëmijëve në makinë, do të merrni këto masa…

Bie në 89% mbulesa vaksinale për fruthin në Shqipëri, ISHP ngre alarmin
E trishtë / Ja si familja shqiptare përdorte fëmijët e tyre për trafikim droge
Alarmante: Telefonat po na shtrembërojnë!

Policia e shtetit ka dalë me një apel për prindërit për mënyrën si duhen ulur fëmijët në automjet.

Ajo bën apel që në rast se nuk zbatohen rregullat shoferët mund të përballen me gjoba ose heqje të patentës deri në një vit.

Njoftimi i policise

Fëmijët deri në 4 vjeç duhet të ulen vetëm në sediljen e pasme dhe t’u vendoset sistem fiksimi!

Fëmijët deri në 12 vjeç mund të ulen në sediljen e parme, vetëm nëse u vendoset sistem fiksimi!

Mosrespektimi i këtyre rregullave, të parashikuara në nenin 170 të Kodit Rrugor, ndëshkohet me gjobë 5.000 – 15.000 lekë të rinj dhe pezullim të lejes së drejtimit nga 6 deri në 12 muaj.

COMMENTS

WORDPRESS: 0