Pas fotos virale, i vjen surpriza e jetës vajzës 5-vjeçare…

Pas fotos virale, i vjen surpriza e jetës vajzës 5-vjeçare…

Shoqëroi të ëmën 17 ditë te Onkologjiku, dëshmia e trishtë e vajzës: Aparaturat mungojnë, infermierja jepte urdhra sipas filozofisë së edukimit socialisto-komunist
E rëndë/ Elizabeta Hasani, romja pesë vjeçare që nuk përfshihet në pllakën përkujtimore në Mitrovicë.
Homazh në sheshin “Skënderbej”, qytetarët nderojnë Irvanën e vrarë

Në vitin 2016,nje video qe tregon një vajze 5-vjeçare Filipinase që dërgon dhe merr babanë e saj nga puna çdo ditë ,u be virale dhe preku zemrat e miliona netizeneve.
Më 27 qershor 2016, sipas mediave kanadeze CTV, një vajzë 5-vjeçare me emrin Jenny nga Filipinet dërgonte dhe merrte babanë e saj Nelson Dodong Pepe për të punuar në një fermë kokosi.

Falë videos virale, gjendja e Jenny u vërejt nga një organizatë bamirëse e cila më vonë vendosi të ndihmonte Jennyn dhe babanë e saj.

Në rrugën e tyre për të punuar, Jenny do të përdorte një shkop druri për të drejtuar të atin për të punuar dhe për të shmangur përplasjen me njerëz të tjerë.

Me një copë dru në secilën dorë, ata shëtisin të zbathur në fermë.
Para se babai i Jenny të fillojë punën, ajo do t’i japë atij një shishe me ujë.
Gjatë pushimit ajo e con babanë e saj në restorant për te ngrene dhe per te pire dicka.
Sipas Fondacionit ABS-CBN, babai i Jenny duhet të rrise rreth 60 pemë kokosi ne një ditë dhe ai fiton vetëm 300 pesos (rreth USD6.40) në ditë.

Pasi u transmetua gjerësisht video, ABS-CBN erdhi dhe vizitoi Jennyn dhe babain e saj.
Ata thanë se ishin të gatshëm t’i ndihmonin ato duke e derguar babane e saj ne Manila ku u diagnostikua me shkëputje retinike dhe retinitis.

ABS-CBN raportoi në faqen e saj se Pepe do t’i nënshtrohej një trajnimi dhe familja e tij do te zhvendosej në një ‘mjedis të sigurt’

Tani, Jenny dhe familja e saj nuk duhet të shqetësohen për gjendjen e tyre të dobët të jetesës në sajë të bujarisë së publikut dhe të Fondacionit ABS-CBN.

COMMENTS

WORDPRESS: 0