Një fshat i izoluar pak përtej Shkodrës…

Një fshat i izoluar pak përtej Shkodrës…

Portali i mësuesve, ja sa janë punësuar për vitin 2019
“Një popull jo gjithmonë mund ta vrasësh me armë ose me pushtim, pasi mund ta vrasësh edhe me ushqim”.
68 vjeçari i cili edhe pse jeton në kushte të papërshtatshme, sjell vetëm pastërti në lagje.

Jeta e veshtire rrëzë malit pa asnjë urë lidhëse me rrugën kryesore ua vështirëson jetën rreth 150 banorëve të fshatit Prekal.është kryeplaku i asaj zonë i cili tregon mundin që hasin këta banorë.

Duhet të ecin përgjatë malit për të kryer punët e tyre ose të presin që të thahet lumi për të modifikuar një ure portative me forcat e tyre.

Nga pamjet shihet qartë sesi i gjithë fshati është kufizuar nga lumi Kir dhe në të nuk është ndertuar asnjë urë lidhëse pavarsisht se janë jetike.

Më të veshtire e kanë fëmijet të cilët mbesin pa shkollë për shkak se lumi fryhet gjatë stinës së dimrit dhe në të nuk mund të kalohet.

COMMENTS

WORDPRESS: 0