Në spitalin e Bulqizës shtohet numri i të prekurve me sëmundje profesionale

“Jashtë çdo lloj standardi. Tregtarët ambulantë prej vitesh shesin në rrugë fruta, perime, ushqime dhe veshje.
Nga Robert Gajda, Komisioner për Mbrojtjen nga Diskriminimi.  Pakica Ballkano-Egjiptiane dhe komunitetet etnikokulturore në Shqipëri!
Çfarë ka ndodhur një vit pas ngjarjes ku nëna ndërroi jetë gjatë lindjes së vajzës.

Të  paktën 400 persona që punojnë dhe kanë punuar në minierë,kërkojnë ndihmë pranë spitalit të Bulqizës nga sëmundjet kronike.Shkaku i sëmundjeve të rënda ka ardhur si pasojë e kushteve të vështira nga prania e  pluhurit dhe lagështirës në punën në minierë.   Sipas mjekut specialist Fatos Hoxha, grup moshat më të prekura nga sëmundjet  kronike vijojne nga 45 deri ne 55 vjeç, me sëmundje pulmonare dhe reamotizmale,ku pjesa më e madhe janë minatorë,  të cilët punojnë në miniere, por të prekur nga sëmundjet kronike thotë mjeku janë përfshirë edhe grupmashat më të reja.Sëmundjet kronike që kanë prekur minatoret  thote mjeku Hoxha kane  ardhur edhe si rezultat i kushteve te renda ne miniere. Shume nga minatorët  prej vitesh janë drejtuar Tiranës për një mjekim më të specializur. Naim Keta ish minatory  i shtruar sot ne spitalin e Bulqizes  vuan nga sëmundja , e cila ka ardhur si pasojë e punës së rëndë në minierë ,kemi punuar me karroca dore shprehet ai.

COMMENTS

WORDPRESS: 0