Në burgjet shqiptare, të dënuar me probleme mendore

Në burgjet shqiptare, të dënuar me probleme mendore

Ekskluzive/ Peshkatari që nxorri trupin e pajetë të 17-vjeçares së mbytur në breg: Jo se nuk e ka ndihmuar djali…
Moti i keq, ministria e Arsimit nesër pezullon mësimin në disa shkolla të vendit
Shkodër: 1435 Ha tokë e përmbytur, 16 familje të evakuara

burgjet shqiptare 933x445716 të burgosur në Shqipëri vuajnë nga probleme mendore. Sipas Drejtorit të Përgjithshëm të Burgjeve, Arben Çuko, shifra është alarmante. 269 janë shpallur me vendim gjykate si të paaftë mendërisht, por për shkak të krimit të rëndë që kanë kryer, mbahen në spitalin – burg të Zaharisë. Ndërsa pjesa tjetër janë ekzaminuar pasi kishin filluar vuajtjen e dënimit.

Numri është tepër i lartë, duke qenë se të burgosurit në burgje dhe paragurbim janë në total 5500. Sipas drejtorit Çuko, tentativat e vetëvrasjeve të kësaj kategorie janë pothuasje të përditshme.

Një tjetër problem për Drejtorinë e Burgjeve është edhe mungesa e psikiatërve.

Së shpejti burgu i Lezhës do t’i nënshtrohet rikonstruksionit dhe do të kthehet në spital për të dënuarit me probleme të shëndetit mendor.

Burimi: Klan Plus

Gazetare: Elona Gjylmi

COMMENTS

WORDPRESS: 0