Mungesa e librave. Jo të gjithë kanë tekste në shkolla

‘Katar’ 2022/– Kupa e Botës që thyen të gjitha traditat dhe… me gjyqtare femra! Gjithçka duhet të dini për botërorin që nis të dielën
Psikologu Sina: Këshilla për ata që vuajnë nga ankthi dhe paniku i koronavirusit
Çështja e targave, kryenegociatorët e Kosovës dhe Serbisë takohen sot në Bruksel

Edhe pse ka më shumë se një muaj që ka filluar viti shkollor, nxënësit nuk janë të kompletuar me të gjithë librat, kryesisht ka mungesë të teksteve të gjuhëve të huaja”. Tek librat falas kishte mungesë, na mungonte anglishtja”
Përveç nxënësve, të pyetur nga Top Channel edhe ministria e Arsimit pranon se ka pasur mungesë të librave, për shkak se një shtëpi botuese ka shkaktuar vonesa. Po ka pjesërisht mungesë, edhe vjet ka munguar. Zysha na ka thënë t’i fotokopjojmë se s’na i kanë sjellë, skemi cfarë bëjmë.
Për frëngjishten na ka thënë zysha që nuk ka pullën nga ministria, ndërsa anglishten ka mbaruar botimi nuk ka më sasi. Zgjidhja është fotokopjimi ose të marrim libër të përdorur.
Zysha na ka thënë fotokopjoni ose gjithë librin ose fletët e temës që kemi mësim”
Mirëpo, mësuesit janë të detyruar të vazhdojnë procesin mësimor edhe pse jo të gjithë nxënësit kanë në duar tekstet.
Ata mbajnë shënime në fletore bazuar te shpjegimi i arsimtarëve, ndërsa të tjerë ose i kanë fotokopjuar ose i kanë marr të përdorur nga nxënës më të mëdhenj.
Top Channel

COMMENTS

WORDPRESS: 0