Misteri i pemës shekullore në Gramsh…

Misteri i pemës shekullore në Gramsh…

Prindërit i dalin kundër shkollës…rimodelimi i strukturave të klasës…
“Aty ku varfëria hyn edhe nga dritaret”!
Rosaku i rrallë shumëngjyrësh …

etKjo pemë me këtë trung të moçëm ndodhet në një pyll,në kufirin mes Gramshit dhe Elbasanit. Bëhet fjalë për një dru shekullor që duket edhe në pamjen e lirë me sy. Ai ndodhet mes fshatrave Kabash në Gramsh dhe Zavalin në Elbasan. Analizat e shërbit pyjor e kanë nxjerrë atë më moshë mbi 300 vjeçare,por mund të jetë edhe më shumë. Çuditërisht ky dru nuk është shpallur monument natyre dhe Zoti e ka ruajtur deri më tani nga prerja apo djegia. Interesant mbetet fakti se cfare emri mban ky dru! Disa e emërtojnë atë si “ man të zi” , të tjerë i vendosin emra sipas zonës ku banojnë. Por një gjë është e nevojshme,ky dru shekullor duhet mirmbajtur sa më shpejt sepse ka një moshë dhe një formë të tillë që mund të tërheqë çdo vizitor . Ai është një nga mrekullitë natyrore që i shtohen Gramshit.

COMMENTS

WORDPRESS: 0