Mesazhi në një shishe nga fëmijët japonezë në vitet ‘80 arrin në plazhin e Havait pas 37 vjetësh

Mesazhi në një shishe nga fëmijët japonezë në vitet ‘80 arrin në plazhin e Havait pas 37 vjetësh

Rriten infektimet në Europë dhe SH.B.Ame variantin e fundit te Omicron BA. 5
ShBA/ Fëmija 2 veç qëllon nënën në kokë ndërsa ishte e lidhur drejtpërdrejt në Zoom
Çuditen mjekët. 11-vjeçares i zhduket tumori i pashërueshëm

Nëntëvjeçarja Abbie Graham u befasua kur shkoi për një shëtitje në një plazh Havai me prindërit e saj. Familja hasi një shishe misterioze që mbante një mesazh të dërguar 37 vjet më parë dhe nga më shumë se 6,000 kilometra larg.
Të paktën 750 shishe të tilla ishin lëshuar në oqean midis 1984 dhe 1985 nga studentët nga Japonia lindore si pjesë e një eksperimenti shkencor për të hetuar rrymat e oqeanit.
Shishja e gjetur nga Abbie përmbante forma kontakti në anglisht, japonisht dhe portugalisht dhe shpjegoi se ishte lëshuar në brigjet e Choshi, një qytet bregdetar në prefekturën Chiba. Gjithashtu i kërkonte gjetësit të kontaktonte shkollën. Abbie e gjeti shishen në qershor dhe i dërgoi formularët përsëri në shkollën e mesme në fillim të shtatorit, duke bashkangjitur një kujtim të vogël së bashku me to: një vizatim i saj dhe motrës së saj duke ngrënë sushi.
Me të mësuar në lidhje me zbulimin, autoritetet e shkollës së mesme Choshi konfirmuan projektin shkencor dhe shprehën kënaqësinë për të ditur se sa larg kishte udhëtuar shishja.
Formularët arritën në shkollë më 3 shtator dhe të mërkurën, zëvendësdrejtori i shkollës pranoi zbulimin në një konferencë për shtyp. “Ne menduam se e fundit u gjet në Kikaijima. Asnjëherë nuk e kishim imagjinuar se një tjetër do të gjendej 37 vjet më vonë, “tha Jun Hayashi.
Shishja është njohur si zbulimi i parë i tillë që nga viti 2002, kur shishja e 50 -të nga loja e lëshuar kishte arritur në prefekturën Kagoshima të Japonisë jugperëndimore në ishullin Kikaijima në 2002.
Në 37 vitet e fundit, këto 50 shishe u panë dhe u zbuluan nga vendasit në Okinawa, Akita dhe Kyoto të Japonisë. Ato u gjetën gjithashtu në SHBA, Filipine dhe Kinë. Mesazhi i fundit që konfirmonte zbulimin e një shishe të tillë ishte i vitit 2002 dhe shkolla e pezulloi projektin në vitin 2007. Tani, një grup i ri i nxënësve nga shkolla kanë shkruar letra mirënjohjeje në anglisht, duke falënderuar Abbie dhe familjen e saj. Ato përfshinin gjithashtu një flamur miniaturë kapës japonez së bashku me shkronjat për Abbie, raportoi gazeta The Mainichi. “Unë dua të çmoj lidhjen që shishja na solli përtej kufijve dhe hapësirës,” shkroi një student në njërën prej letrave.
Lajmi erdhi si një kënaqësi për 54-vjeçaren Mayumi Kanda, një ish-anëtare e klubit të shkencave natyrore të shkollës, e cila kreu eksperimentin. “Unë u befasova, ajo ringjalli kujtimet nostalgjike të ditëve të shkollës sime të mesme. Falënderoj ata që janë përfshirë, “tha ajo për gazetën japoneze.

COMMENTS

WORDPRESS: 0