Menduan se ishte një kështjellë, ajo që zbuluan kur u futën brenda i la pa fjalë

Menduan se ishte një kështjellë, ajo që zbuluan kur u futën brenda i la pa fjalë

Elbasan: Ja sfidat e një babai për të siguruar nevojat bazike të fëmijëve të tij
Nga Robert Gajda, Komisioner për Mbrojtjen nga Diskriminimi.  Pakica Ballkano-Egjiptiane dhe komunitetet etnikokulturore në Shqipëri!
5-vjeçari nga Tirana pranohet në organizatën botërore të gjenive…

1531229410 qytetAustralia njihet si një vend shumë i veçantë për kafshët ekzotike dhe të rrezikshme dhe për klimën e saj të vështirë. Por mesa duket kjo nuk është gjithçka që fsheh ky shtet i bukur. Sot do t’ju prezantojmë me një qytet të mrekullueshëm nëntokësor i ndërtuar në mes të shkretëtirës. Quhet Coober Pedy dhe është në zemër të shkretëtirës së zjarrtë australiane, ku temperaturat në verë tejkalojnë 40 ° C. Pikërisht për këtë arsye banorët e saj kanë vendosur të gjejnë strehë nën tokë.

Ishte Umberto Coro ai që vuri re se ky qytet i vogël kishte diçka shumë të veçantë që i tërhiqte turistët dhe për këtë arsye vendosi të ngrejë një hotel nëntokësor në vitin 1981. Që nga ajo datë, qyteti Coober Pedy është në rritje dhe nuk tregon shenja të ndalimit. Tani aty mund të gjeni edhe galeri, kisha, dyqane, bare, restorante, hotele dhe shtëpitë private.

1531229410 cooberpedy3

COMMENTS

WORDPRESS: 0