ME ZOR PO PRES QË TË IKI NË SHKOLLË PO ÇE DO QË NUK I KAM KUSHTET !

ME ZOR PO PRES QË TË IKI NË SHKOLLË PO ÇE DO QË NUK I KAM KUSHTET !

Ndryshojnë sërish rregullat e Maturës
“Librat falas” nuk funksionon për klasën e parë
Është shumë i vështirë por do shumë dëshirë, pasion dhe vullnet por më shumë do dashuri që t’i dhurosh pacientëve,t’i bësh të lumtur…

96e14f031d362d09f8cf0b04c8b30526 XLXhevair Raxhi këtë vit shkollor do të jetë në klasën e pestë.Djaloshi 10-vjeçar i ndodhur në kushtet e vështirsisë ekonomike,gjendet këto ditë përpara fillimit të vitit të ri shkollor pa sendet e nevojshme të një nxënësi,madje dhe pa vesh mbathje. Gjyshja e tij Mimoza e cila që prej lindjes së tij ka kujdestarin e nipit,kërkon që dikush ti ndihmojë që Xhevairi të ndjekë shkollën. Gjyshja-Sdi se ku të shkojë,une dua të gezoje të paktën atë fëmijë se mirë un ë u plaka po ai. Më vjen keq se pa baba është,nënën e ka të semurë cdo gjë është në krahët e mia,pret kush mund ti japë dicka. Do ta coj në shkollë librat I ka pa lekë por fletore,çanta,stilolapsa,veshmbathje nuk ka asgje.Po qe se nuk marin masa për të më ndihmuar unë nipin nuk e çoj dot në shkollë. Kush të këtë mundësi të vej dorën në zemër që të më ndihmojë të paktën për nipin. Thirrja e gjyshes 62 vjeçare për nipin e saj shkon përtej nevojës për bukë,ushqim apo edhe oriendi shtëpiake.Apeli I saj I vetëm është për shkollimin e nipit. Djali- Dua libra,fletore,veshmbathje që të shkojë dhe unë në shkollë si gjithë të tjerët. Nga viti i shkuar Xhevairit i ka mbetur vetëm çanta,por që do të mbetet një kujtim pasi është e papërdorshme për shkak të dëmtimit të saj.Këtë vit që vjen ai ka falas librat,I cili i përfiton pasi është pjesë e kategorisë së përfituesve,por i mungojnë mjetet shkollor mbi të gjitha veshmbathjet,që mund të shkojë si një nxënës i zakonshëm.

COMMENTS

WORDPRESS: 0