Me nevojë dhe aftësi të veçantë

Me nevojë dhe aftësi të veçantë

Elbasan: 30 familje Rome\Egjiptiane dhe Pak përfitojnë “Bonus Strehimi”
Elbasan/ Njoftim pune me preferenca raciale
Vrasja e Madrit Ulqinakut në Elbasan/ Familjarët kërkojnë trupin e tij

Të shumta janë rastet e fëmijëve me nevoja të veçanta, të cilët pavarësisht diagnostikimit të sëmundjeve , zotërojnë aftësi të tjera. Alesja nga qyteti i Elbasanit është një ndër to. Vogëlushja 8-vjeçare e diagnostikuar me autizëm , ndjek shkollën e muzikës. Prej 5 vitesh Alesja trajtohet në qendrën e Autizmit Elbasan me rezultate të dukshme. Alesja i shpalli luftë Autizmit kur ishte vetëm 3 vjeç.  Ajo mëson në një shkollë publike. Ka shokë e shoqe  dhe ka zbuluar se i pëlqen matematika e gjuha. Duhet theksuar se fëmijët me nevoja të veçanta shihen si “rrezik” për fëmijët e tjerë,por në fakt ndodh krejt e kundërta. Ata janë të veçantë

COMMENTS

WORDPRESS: 0