Mashtrimi me vajin e ullirit, si të dalloni origjinalin nga përzierja industriale

Banka Botërore/ Tërmeti –Pandemia, kthen ekonominë shqiptare 8 vite pas
Çmimet e banesave, ja si përcaktohen në Elbasan
Pa shtëpi dhe të harruar. Romët e Shkodrës (prej vitesh) kërkojnë ‘një strehë ku të fusin kokën’

Konsumatori mendon se produkti ushqimor që është i shtrenjtë ka cilësi të lartë,por jo gjithnjë ndodh kështu,të paktën me vajin e ullirit pasi çmimi dhe kategoria nuk janë tregues të cilësisë. Shqipëtarët blejnë vaj ulliri,por nuk konsumojnë të tillë në tryezat e tyre. Zoti Edmond Sado,nje fermer di të na tregojë se si konsumatorët mund të dallojnë vajin e ullirit bio nga ai që nuk është cilësor. Do të vendosim në frigorifer,në ngrirje 3 kampione vaj ulliri që kemi blerë ne supermarkete dhe vajin e ullirit që unë e kamë prodhuar vetë dhe do tê shikojmë nëse ato do të ngrijnë,do të thotë që është vaj bio. I lamë në ngrirje afërsisht 60 min dhe shohim që vaji që blemë nuk ka ngrirë kurse vaji i prodhuar nga familja Sado ka ngrirë. Ky eksperiment fare I thjeshtë pa patur nevojë për laborator na tregon vajin cilësor te ullirit.

COMMENTS

WORDPRESS: 0