“Ligji i faljeve”: Nuk zgjidh shkakun nga buron borxhi i bizneseve

Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut në favor të punëtorëve emigrantë nga Banglandeshi përsa i përket abuzimit grek.
Itali/ Familjet rome dëbohen me forcë
Helmoi dasmorët, mbyllet restoranti në Elbasan

 

bizneset-borxheBizneset nuk do të arrijnë ti paguajnë shtetit borxhet e akumuluara në vite edhe pas nisjes së zbatimit të ligjit të faljes fiskale. Një konstatim i tillë vjen nga Konfindustria dhe Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Tiranë, sipas të cilëve kushti për të paguar principalin që të fshihen gjobat e kamatvonesat, nuk mund të plotësohet prej shumë sipërmarrësve, në pamundësi likuideti. Por sipas tyre ligji nuk zgjidh shkakun e krijimit të borxheve, që është niveli i lartë i barrës fiskale dhe mungesës së politikave mbështetëse nga shteti për rimëkëmbjen e tyre. Ndërsa Gjergj Buxhuku nga Konfindustria thotë se ligji duhej të shoqërohej me rishikim të nivelit të taksave.

COMMENTS

WORDPRESS: 0