Ky është plani i Evropës për t’i rikthyer njerëzit në punë pas Covid-19

Ky është plani i Evropës për t’i rikthyer njerëzit në punë pas Covid-19

Covid-19/ Ndërrojnë jetë nënë e bir.
Djali i vdiq gjatë zjarrit në spitalin e Tetovës, flet i ati
Nipi viktimës/ Vdiq nga Covid-19, pa i bërë tamponin

Komisioni i Evropës  është konsultuar  me shtetet anëtare  plani e tij i për rikthimin e rikthimin të njerëzve në punë.

Komisioni përcaktoi kushtet e mëposhtme për lehtësimin e masave emergjente nga shtetet anëtare:

 • Infeksionet të jenë ulur ndjeshëm për një periudhë të qëndrueshme kohore.
 • Spitalet të kenë shtretër të mjaftueshëm, njësi të kujdesit intensiv, ilaçe dhe pajisje.
 • Ekziston një kapacitet në shkallë të gjerë për të testuar, monitoruar përhapjen e virusit, gjurmimin dhe karantinimin e transportuesve.

Pasi të jenë përmbushur këto kushte, shtetet duhet të lehtësojnë gradualisht kufizimet duke respektuar parimet  e mëposhtme:

 • Krijimi i një aplikacioni celularë që mund të paralajmërojnë nëse dikush pranë teje është i infektuar.
 • Mbajtja e masave për distancimin shoqëror
 • Zgjerimi në mënyrë drastike i testimeve si një “parakusht për heqjen e masave të distancimit social në të ardhmen”.
 • Masat mbrojtëse për të moshuarit duhet të qëndrojnë akoma.
 • Heqja gradualisht  e kufizimeve  të udhëtimit dhe kalimit kufitar, duke filluar me udhëtimet “midis zonave me nivele relativisht të ulët rreziku”
 • Udhëtimet hyrëse nga vendet jo-BE do të jetë në faza të mëvonshme, në varësi të situatës në secilin vend.
 • Kthimi në punë duhet të jetë gradual dhe jo i gjithë personeli duhet të lejohet të kthehet në zyra në të njëjtën kohë. Puna në distancë duhet të jetë ende e inkurajuar dhe fillimisht vetëm grupet dhe sektorët më pak të rrezikshëm duhet të kthehen.
 • Takimet e njerëzve duhet të lejohen në mënyrë progresive, me kufizime:
 • Shkollat ​​dhe universitetet mund të rihapin me masa distancimi shoqëror, siç janë orët e ndryshme të drekës, pastrimi i zgjeruar, klasa më të vogla dhe mësimi elektronik
 • Aktiviteti tregtar mund të hapet me faza si dhe me kufizime në dhe numër të kufizuar për të hyrë në to.
 • Baret, kafenetë dhe restorantet mund të hapen me orë të kufizuara dhe numër të kufizuar personash për ti shërbyer si klientë .
 • Shtetet Anëtare duhet ta mbajnë njëri-tjetrin të informuar për planet e tyre dhe të marrin parasysh situatën në vendet fqinje për të minimizuar rrezikun e infeksioneve ndërkufitare.
 • Shteteve anëtare u kërkohet të jenë të gatshëm të forcojnë përsëri masat nëse numri i rasteve fillon të kërcënojë sistemet e kujdesit shëndetësor

COMMENTS

WORDPRESS: 0