Ky është fshati shqiptar që po bëhet si Norvegjia, banorët janë për t’u marrë shembull…

Ky është fshati shqiptar që po bëhet si Norvegjia, banorët janë për t’u marrë shembull…

“Duam rol më aktiv në vendimarrje” Aktivistët komunitarë të Kukësit presin prej kohësh takim me kryetarin e Bashkisë.
Shqipëria, sa pak shpenzime për shëndetësinë në kohë pandemie
Rrëfimi i nje qytetari se si përmes mbështetjes dhe ndihmës ligjore fitoi të drejtën e tij.

fshatiNorvegjezët janë banorët e një shteti, i cili kohët e fundit ra në sy dhe bëri xhiron e mediave botërore, për bujarinë që banorët tregonin ndaj njëri-tjetrit por edhe ndaj të huajve dhe emigrantëve në vend.
Në Norvegji prodhimi i frutave është i madh, ndaj çdo banor nisi të vendoste nga një qese me fruta në anë të derës së shtëpisë së tij, me idenë që çdo person në nevojë të mund të marrë diçka.

Të njëjtin shembull kanë ndjekur edhe banorët e fshatit shqiptar, Llapit. Ideja për ta praktikuar ishte e një profesori nga fshati Shajkovc i Podujevës.

Ai vendosi jashtë shtëpisë së tij disa qese me mollë, të cilat i kishin tepruar, me shpresën se ky shembull që është për t’u duartrokitur, do të ndiqet edhe nga banorët e tjerë.

COMMENTS

WORDPRESS: 0