Kushtetuesja rrëzon kërkesën e Komitetit Shqiptar të Helsinkit

Liria/ Vdes endacakja elbasanit apo shembulli i vuajtjes së gruas shqiptare
“Kolonia e mykyt” pushton shkollën “Babë Dudë Karbunara”. Berat ,nxënësit apel për ndihmë
Rriten infektimet në Europë dhe SH.B.Ame variantin e fundit te Omicron BA. 5amnistia 731 te denuar burgjet ne shqiperi kuvendi policia e shtetit

Gjykata Kushtetuese ka zbardhur këtë të martë vendimin në të cilin sqarohet se ligji i dekriminalizimit që u heq të dënuarve me vendim të formës së prerë të drejtën e votës mbetet në fuqi si një ligj i drejtë.

Ky ligj u ankimua nga komiteti shqiptar i helsinkit i cili kërkoi në gjykatë rikthimin e të drejtës së votës për të dënuarit me vendim të formës së prerë.

Në ndalimin për të dënuarit që preken nga dekriminalizimi janë 86 vepra penale përfshirë ato krime që lidhen me zgjedhjet, kundër jetës, kundër pronës dhe krimet seksuale.

COMMENTS

WORDPRESS: 0