Kush jeton më shumë vajzat apo djemtë? Ja çfarë tregojnë statistikat

Kush jeton më shumë vajzat apo djemtë? Ja çfarë tregojnë statistikat

Banesat sociale, familjet rome nuk paguajnë dot qeratë
Prrenjas/Emigracioni i të rinjve jashtë vendit …
Tjetër rast dhune në komisariat, 28-vjeçari: Policët më mbajtën 9 orë

Në BE gratë jetojnë 5.4 vjet më shumë dhe gëzojnë 0.6 më shumë vite të shëndetshme. Në Shqipëri gratë jetojnë 5.6 vite më shumë dhe gëzojnë 1.2 më shumë vite të shëndetshme. Ndoshta kjo edhe prej stilit më pozitiv të jetesës.  Jo vetëm (gratë dhe vajzat) janë më të afta për të përballuar ndryshimet. Janë më të përgatitura edhe në nivel të zhvillimit mendor. Tek vajzat dhe gratë hemisferet e trurit    janë më të ndërlikuara. Ndërsa djemtë dhe burrat e kanë të vështirë të kombinojnë gjëra njëkohësisht. Dhe duket sikur vënë në punë vetëm gjysmën e trurit. Kemi “Murin e Berlinit” në mes të trurit. Edhe përshtatja me ndryshimet fizike është më e lartë tek vajzat dhe gratë. Por kjo ndryshon nga vendi në vend. Në vendet më të zhvilluara ekonomikisht me nivel më të lartë mirëqënie sigurisht që jetëgjatësia e grave është më e lartë. Në vende të prapambetura , ku ka problem të mbijetesës, varfërisë,  ku nuk ka higjenë, siç janë fatkeqësisht disa vende të kontinentit Afrikan.  Apo kur kushtet e jetesës nuk i favorizojnë vajzat dhe gratë, që duhet të kryejnë punë më të rënda.  SIgurisht që në ato kushte ka të tjera të dhëna. Në Shqipëri është fakt që gratë jetojnë më gjatë se burrat.

COMMENTS

WORDPRESS: 0