Kusarth\Elbasan: 30 familje vazhdojne te pijne uje te pijshem nga puset

Ndotja në Elbasan: Industritë në zonën e ish-Metalurgjikut “nuk pyesin” për gjoba.
Pianisti i pëllumbave; I moshuari që jeton mes muzikës dhe shpendëve
Me nevojë dhe aftësi të veçantë

 

uje me orar

30 familje në fshatin Kusarth ,njësi administrative Bradashesh  në Elbasan  vazhdojnë të pijnë ujë të pijshëm nga puset e ndërtuara prej tyre vite më parë. Sipas banorëve ato janë pjesë e lagjes  “Ballaj”.  Ndërmarrja e ujsjellësit i ka kryer punimet  për ndertimin e ujsjellësit  8 vite më parë . Janë mundur të furnizohen me ujë të pijshëm vetëm shtëpitë e para të fshatit. Banorët qe pijnë ujin e pusit pohojnë se e klorojne vetë atë  për t’u mbrojtur nga bakteret  dhe ndotja e tij .

  • Uje nuk kemi vetëm me puset që kemi bërë vetë . Kanalizimet ujsjellësi i ka bërë, por ujë të pijshëm nuk ka , mundohemi i  fusim klor vetë . Nenuk kemi patur ujë fare këtu që kur ka qënë fabrika,që mershim me anë të fabrikës ujë,u mbyll fabrika ska ujë të pijshëm.
  • Kemi puset, por për të pirë shkojmë deri në Librazhd mbushim. Ka vite që janë bërë pusetat ,por ujë nuk ka.Ndërprerja e ujit të pijshëm në këtë lagje ka ndodhur   kur u bë shkëputja e rrjetit nga fabrika e çimentos uji  i  pijshëm që përdorte kjo fabrikë   perdorej nga familjet e fshatit  Kusarth, tashmë që kjo lidhje është ndërprerë 30 familje në lagjen Ballaj është ndërprerë. Banorët janë të detyruar  të përdorin ujë të pijshëm  nga  puset  që  kanë  në oborret e tyre. Të gjithë premtimet  e  bëra  për  ta sjellë ujin e pijshëm në rubinetat e tyre   të  pakënaqur banorët shprehen të zhgënjyer.

COMMENTS

WORDPRESS: 0