Krijohet pilula e parë anti-Covid

Krijohet pilula e parë anti-Covid

Rumani/Zjarr ne spitalin Covid
A do të votojnë personat e infektuar me COVID-19?
Vaksinimi ka ulur ndjeshem numrin e viktimave – Silva Bino

Kompania farmaceutike Merck do të kërkojë “sa më shpejt të jetë e mundur” për autorizim urgjent në Shtetet e Bashkuara për pilulën e parë anti-Covid. Testet, raporton kompania, “kanë treguar se ilaçi zvogëlon shtrimet në spital dhe vdekjet me 50% kur administrohet tek njerëzit me rrezik të lartë në fazat e hershme të infeksionit.” Molnupiravir antiviral, i zhvilluar për të ndaluar përsëritjen e virusit, merret për pesë ditë katër herë në ditë. Ilaçi, nëse arrin të marrë leje urgjente, do të jetë trajtimi i parë i këtij lloji dhe një hap potencial i madh përpara në luftën kundër pandemisë. Studimi i Merck dhe partneri Ridgeback Biotherapeutics thanë se rezultatet paraprake treguan se pacientët që përdorën molnupiravir brenda pesë ditëve nga shfaqja e simptomave panë që nivelet e shtrimit në spital dhe vdekjet të përgjysmohen, në krahasim me ata që morën placebo.. Studimi ndoqi 775 njerëz të rritur me simptoma të moderuara dhe të moderuara të cilët konsiderohen të jenë në rrezik të lartë nga sëmundje serioze për shkak të problemeve shëndetësore të tilla si obeziteti, diabeti ose sëmundjet e zemrës. Rezultatet Në mesin e pacientëve që morën molnupiravir, 7.3% u shtruan në spital ose vdiqën brenda 30 ditëve, krahasuar me 14.1% të atyre që morën placebo. Në grupin e parë nuk kishte vdekje në të njëjtën periudhë, ndërsa në tjetrin ishin tetë. “Një ulje prej 50 përqind e shtrimeve në spital dhe vdekjeve është një ndikim thelbësor klinik,” tha Dean Li, nënkryetari i kërkimit i Merck. Qeveria amerikane është zotuar të blejë 1.7 milion doza Pilula funksionon duke ndërhyrë në një enzimë që koronavirusi përdor për të kopjuar kodin e tij gjenetik dhe për të riprodhuar. Ilaçi tregoi aktivitet të ngjashëm kundër viruseve të tjerë. Nëse autorizohet nga Administrata e Ushqimit dhe Barnave, qeveria amerikane është zotuar të blejë 1.7 milion doza të ilaçit. Merck tha se mund të prodhojë 10 milionë doza deri në fund të vitit dhe të ketë kontrata me qeveri të ndryshme.

COMMENTS

WORDPRESS: 0