Korçë/Dëmtimi i të mbjellave,rrit çmimin e prodhimit

Foshnja e pajetë, tre muaj në morgun e maternitetit
Polici dhunon të riun në Pogradec, më pas e arreston, ja çfarë deklaron Policia mbi ngjarjen
Korçë: Ish konvikti i shkollës së ndërtimit, zona më e ndotur

Thatësira e madhe e këtij viti ka dëmtuar shumë të mbjellat në Fushën e Korçës. Pamundësia për ujitjen e tyre ka sjellë sëmundje të ndryshme dhe i ka tharë ato.
” Thatësirat kanë sjellë sëmundje te të mbjellat,nuk kemi marrë as gjysmën e prodhimit tonë. Kjo do të sjelli dhe rritjen e çmimit. Vjet fasulja ka qenë 250,ketë vit do të jetë mbi 300 lek të reja’-shprehet një prej fermerëve.
”Shteti duhet të na ndihmojë sepse nuk ia dalim dot kështu, plus që tregtarët e marrin mallin me një çmim të lirë nga ne dhe e shesin shumë shtrenjte tek konsumatori. Shteti duhet të ndërhyjë për këtë.”-shprehet një tjetër.

COMMENTS

WORDPRESS: 0