Korçë:  AKU asgjëson 20 ton ushqime të skaduara

Korçë: AKU asgjëson 20 ton ushqime të skaduara

Komuniteti Rom dhe Egjiptian në zgjedhjet 2023: pak informacion dhe pa përfaqësim, pjesëmarrje e ulët
Ishëm Plazhi i Gotullës, fshati fantazëm, për dekor filmash horror
Merr karton të kuq gjatë ndeshjes, futbollisti dashurohet me gjyqtaren

AKU në Korçë ka sekuestruar dhe asgjësuar 20 ton produkte të cilat nuk përmbushin kushtet e sigurisë ushqimore sa i takon konsumatorit. Janë rreth 11 tonë produkte me origjinë jo shtazore dhe 9 tonë me origjinë shtazore kryesisht bulmet dhe mish të cilat janë asgjësuar nga subjekte të ndryshme të cilat zhvillojnë aktivitetin e tyre në qarkun e Korçës. Ndaj këtyre subjekteve tregtare janë marrë edhe masa administrative sipas parashikimit të ligjit, një dëshmi kjo që tregu shqiptar vazhdon të jetë ende i pasigurt për konsumatorin.

“Kryesisht produktet e asgjësuara janë ato që iu ka kaluar afati i skadencës. Ka edhe produkte që nuk kishte të përcaktuar gjurmueshmërinë e tyre, të cilat nuk kanë përcaktuar prejardhjen e tyre. Kryesisht janë aditiv, pije energjike, pije freskuese dhe shtazore, të cilat arrijnë sasinë rreth 20 ton. Ndaj këtyre subjekteve janë marrë masa administrative me gjobë, deri në 1.5 milionë lekë të reja”, shprehet Daniel Bojko Drejtor i AKU, Korçë. Mes produkteve të sekuestruara ka pasur erëza, pije të ndryshme por edhe bulmet dhe nënprodukte të mishit.

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0