Korçë, 4 familje jetojnë në kushte të mjerueshme, mbledhin kanaçe për të siguruar ushqim

Korçë, 4 familje jetojnë në kushte të mjerueshme, mbledhin kanaçe për të siguruar ushqim

‘Katar’ 2022/– Kupa e Botës që thyen të gjitha traditat dhe… me gjyqtare femra! Gjithçka duhet të dini për botërorin që nis të dielën
Berat/ Kishin dalë pas fashës së orarit të lejuar – Arrestohen dhe ushtrohet dhunë ndaj dy rinjve egjiptianë
LAJM I FUNDIT/ Hidhet nga ballkoni i Infektivit pacienti me COVID-19

Prej më shumë se 25 vitesh 4 familje në qytetin e Korçës jetojnë me të ardhura minimale, të cilat I sigurojnë prej shitjes së kanaçeve. Banesat në të cilat jetojnë janë të rrënuara, dhe në ditët e ftohta,  ku  ajri i ftohtë futet brënda. Si të mos mjaftojë kjo ata jetojnë pa energji elektrike, raporton Korça Plus vetmja mënyrë për tu ngrohur  është diegja e janë këpucëve dhe rrobave të mbledhura nga kazanët

Video: Korça Plus

“Të hysh në shtëpi dhe të shikosh janë nxirë muret nga këpucët edhe rrobat që diegim, jemi pa ujë , pa drita, pa banjo. Del buRri nëpër kazanë, me një karrocë nga kto kshu, nxjerr 5 mijë leka në ditë, ca e gjen nëpër kazanë, na e sjell në shtëpi që ta hamë. Asnjë të ardhur nuk kemi, as asistencë as asgjë. Ktu na marin me kamer, pastaj asgjë s bëjnë me motër , pot ë shohësh shtëpinë unë tavanët i kam të varur , neve drita skemi, ujë skemi, banjo jo …”, shprehen banoret.

Në ditët e ftohta që sapo kaluam atyre iu kia munmguar ngrohja dhe ushqimi . Ata janë pa asistencë dhe bëjnë apel për ndihmë nga institucionet shtetërore.

COMMENTS

WORDPRESS: 0