Kërkesat e biznesit të Kosovës: Hiqni pagesat e skanerit, terminalit, njihni certifikatat

Kërkesat e biznesit të Kosovës: Hiqni pagesat e skanerit, terminalit, njihni certifikatat

‘Katar’ 2022/– Kupa e Botës që thyen të gjitha traditat dhe… me gjyqtare femra! Gjithçka duhet të dini për botërorin që nis të dielën
Dëshirat e saj kanë ecur më shpejt se rrotat lëvizëse duke mos u ndier asnjëherë ndryshe nga të tjerët.
Antonio Fiore ka lënë Italinë dhe prej disa ditësh po patrullon në Vlorë së bashku me kolegët shqiptarë, për t’i ardhur në ndihmë pushuesve të shumtë nga vendi i tij.

Biznesi i Kosovës është i kënaqur me taksën që Prishtina i vuri mallrave serbe, ndërkohë që Dhoma e Tregtisë së Kosovës ka kërkesa për Shqipërinë, ato janë heqja e pagesave për skanerin, terminalet dhe njohja e certifikatave fito-sanitare.

Shoqatat e biznesit në Kosovë e kanë mirëpritur vendimin e qeverisë për rritjen e taksave doganore për produktet serbe. Kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë së Kosovës tha se vendimi tregon se Kosova ka shtet, ndërkohë që sipas tij kjo është një mundësi e mirë dhe për bizneset shqiptare.

“I bëj apel edhe prodhuesve të Shqipërisë që ta shikojnë këtë mundësi, e të depërtojnë në tregun e Kosovës”, u shpreh Astrit Panxha, kryetar i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë në Kosovë

Po me çfarë mallrash mund të rrisë eksportet Shqipëria në drejtim të Kosovës?

“Produktet ushqimore është një mundësi e artë, çpor edhe ato minerare e bujqësore”, shtoi Panxha.

Në prag të mbledhjes së përbashkët të qeverive të Shqipërisë dhe Kosovës, prodhuesit e të dy vendeve kanë një sërë kërkesash për lehtësimin e tregtisë.

“Heqja e skanerit, Heqja e pagese për terminalet doganore, njohja e certifikatave dhe analizave fito-sanitare të t gjitha produkteve”, tha kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë në Kosovë.

Prodhuesit kërkojnë heqjen e pagesës prej 26 orë të taksës së Rrugës së Kombit për kamionët e prodhuesve shqiptarë dhe përshpejtim e procedurave doganore për të lehtësuar tregtinë.

COMMENTS

WORDPRESS: 0